فضای تحمل نظر مخالف باید بین دو جریان سیاسی تقویت شود/همه احزاب باید تابع قانون باشند

به گزارش نسیم قائن ، جواد هروی در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت، در خصوص ممانعت گروههای افراطی برای برگزاری سخنرانیهای قانونی در آستانه انتخابات ، اظهار داشت: فضای قانونی باید در کشور نهادینه شود و سایرین هم به مجوزهای وزارت کشور احترام بگذارند و همه احزاب باید تابع قوانین کشور باشند و سرکشی از این قوانین اقدامات تندروانهای است که متاسفانه میتواند فضا را ملتهب کرد.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همدلی و همزبانی موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری است ، بیان کرد: رعایت قوانین توسط همه گروهها و احزاب نشانه رعایت همدلی و همزبانی است و در برخورد با مخالفان باید احترام را نگهداریم و در مقام عمل داشتن نگاه انتقادی و بحث و گفتوگو بسیار موضوع خوبی است ولی باید فضای نقادی توام با حضور هر دو طرف بحث باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در فضای نقادی باید جوانب خوب و بد موضوع توسط طرفین مطرح شود وقضاوت را بر عهده مخاطب باشد، متذکر شد: متاسفانه در میزگردهای سیاسی عموما بیانصافی را حاکم میکنیم که کار اشتباهی است. ما نگاه تسامح و تساهل داشتن را باید به کار گیریم و بر اساس آموزههای دینی همه سخنان را بشنویم و بهترین آنها را انتخاب کنیم.
هروی با اشاره به اینکه در تمدن ایرانی ما نیز بر تحمل سخن مخالف تاکید شده و این موضوع نشان میدهد که نگرشهای فکری ایرانی و اسلامی هر دو بر پذیرش سخن مخالف توجه دارند، گفت: اگر ما فقط سخن خودمان را بپذیریم خودخواهی سیاسی است و متاسفانه این خودخواهیهای سیاسی گاهی منتج به التهابات سیاسی میشود که برای کشور بسیار مضر است.
وی افزود: جامعه ما با نزدیک شدن به انتخابات نیاز به یک آرامش و مفاهمه سیاسی دارد که انجام این اقدامات میتواند شرایط را برای عموم مردم بهبود سازد. بسیاری از مردم چون آگاهی سیاسی لازم را ندارند وقتی که التهابات سیاسی را مشاهده میکنند، وحشت زده میشوند که این برای جامعه ما خوب نیست.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تشنج آفرینی به هر شکلی و به هر اسمی امروز به نفع نظام وحرکتهای سیاسی نیست و گروههایی که چنین اقداماتی را انجام میدهند، نکته منفی را در کارنامه خود ثبت میکنند، اظهار داشت: فرهنگ پذیرفتن سخن غیررا باید بپذیریم و آن را اشاعه دهیم. گسترش فرهنگ تسامح و تساهل یک هنر است که متاسفانه در جامعه ما این موضوع شدت و ضعف پیدا میکند.
عضوکمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فراز و نشیب در چالش آفرینی از عوارض ناآگاهی و افراطی گری است، بیان کرد: مقام معظم رهبری همواره به موضوع نفوذ و تفکیک اسلام واقعی از غیر واقعی تاکید دارند. ما نیز باید احساس کنیم که نگاه انقلابی در فضای ما یک نگاه پذیرش اندیشه مخالف است و اگر بتوانیم باید این موضوع را در فضاهای دانشگاهی تبین و گسترش دهیم.
وی افزود: ما نباید از سخن گفتن افراد بترسیم بلکه باید از سخن نگفتن افراد بترسیم، اگر حرکتی بتواند بیان شود میتوانیم گره های کور را باز کنیم ولی اگر موضوعی نتواند مطرح شود، تبدیل به حرکتی زیر زمینی میشود که این اتفاق اگر در فضای دانشگاه رخ دهد، خطرناک تر میشود.
هروی با بیان اینکه نباید به دست خودمان دشمن آفرینی کنیم، گفت: فضای دانشگاههای ما به گونهای است که دانشجویان با نگاه پاک وارد شدهاند و باید بر اساس نگاه قرآنی این دانشجویان اجازه داشته باشند که همه سخنان را بشنوند و بتوانند بهترین آنها را انتخاب کنند.