سیاسی

سفرهایی بنام استان به کام مرکز استان/ قاینات بار دیگر قربانی نگاه جزیره ای مرکز نشینان شد

به گزارش نسیم قائن ، یکی از فرصت های مهم فرا روی توسعه و پیشرفت، سفرهای استانی و حضور مقامات ارشد دولت در میان مردم و کسب اطلاع از طریق دیدن و لمس کردن از نزدیک و حس کردن عمیق ظرفیت ها و منابع می باشد که با عنایت به محرومیت خراسان جنوبی و اهتمام نظام در توجه به مناطق محروم، این سفرها از زمان تقسیم خراسان از کمیت خوبی در دولت های مختلف برخوردار بوده است .
گام دوم در این سفرها استفاده کیفی و برنامه ای از نمایندگان عالی دولت با فرصت سازی عادلانه و هنر بهره برداری با نگاه کلان استانی است که می تواند تغییر و تحول اساسی در محرومیت زدایی و رونق کار و تولید را سبب شود که البته کمتر توفیقی در این خصوص قابل مشاهده است .
از طرفی ظرفیت و فرصت های مرکز استان و هر یک از شهرستان ها نیز بر اساس معیار و مقیاس های معتبر علمی قابل احصا و برنامه ریزی است و در این راستا هر گونه فرصت طلبی، انحصار و کوته بینی و بزرگ نمایی مصادره ای – چنانکه آثاری از دوره قاجار و پهلوی، تاریخ خراسان و قهستان را تحت الشعاع قرار داده است – نه تنها توسعه و پیشرفت استان را بدنبال نخواهد داشت بلکه بخش هایی را که به سیری و فربگی از بیت المال و حق الناس دچار شوند را در آینده ای نه چندان دور با تنهایی، نفرت و مشکلاتی مواجه خواهد کرد که تاوان سنگینی را در استان بدنبال خواهد داشت .
در این خصوص افزایش روز افزون نارضایتی ها از عملکرد مدیریت اجرایی و اداری استان در نحوه مطالعه، مدیریت و توزیع منابع و پاسخ به نیاز ها و ضرورت ها و اینکه در هر سفر استانی؛ ابتدا تا انتهای برنامه های سفر و منابع به مرکز استان اختصاص پیدا می کند و فرصتی باقی مانده!!! با فشردگی و تراکم – شاید – بین دیگر مناطق تقسیم شود و معمولا دستاورد و خروجی برای مردم این مناطق ندارد، نمونه ای پر تکرار و واضح از نادیده گرفتن عدالت اسلامی و عدم برخورداری از نفس مطمئنه در نگاه بلند(ارجعی الی ربک راضیه مرضیه) می باشد که چگونه پسندیده و رضایتمندانه خواهد بود؛ اختصاص این همه ظرفیت و فرصت به نام استان و به کام مرکز استان!!؟
سفر اخیر علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استان و مصادره همه وقت مفید سفر به بازدید و توقف در مرکز استان و طرح تصمیمات و مسائلی که تنها منافع مرکز استان و نه نگاه استانی را دربر داشته است و بی توجهی آشکار به آثار و فرصت هایی با قدمت چندین برابر آنچه در سفر وزیر دنبال شده است، موضوعی است که بار دیگر احساسات دومین شهر استان را جریحه دار و از عملکرد مدیریتی نا امید کرده است .
آثار و ابنیه تاریخی فرهنگی منطقه نمونه گردشگری قاین، مسجد جامع و شهر قدیم قاین که آثار و قدمت آن شگفتی اهل فن و هنر را بر انگیخته است، قلاع و دژه های در بسته و در حال نابودی شهرستان، امام زادگان و مساجد دارای اسناد معتبر و هویت های طبیعی، صنایع دستی، فرهنگی و کشاورزی قاینات با تولیدات و محصولات و گونه های متنوع و منحصر بفرد، تنها نمونه ای از قابلیت ها و ظرفیت قاینات برای یک سفر مسئولانه و کاری وزارتی و با نگاه بلند استانی بود که بار دیگر قربانی نگاه جزیره ای مرکز نشینان شد .
همچنین اگر قرار بود اتفاقی در مصوبات سفر استاندار شامل تعیین تکلیف هتل گردشگری، کاوش باستان شناسی، کمپ های گردشگری و … در شهرستان بیفتد و یا حمایتی از صنایع دستی و صنعتگران این حوزه صورت پذیرد، سفر وزیر بهترین فرصت برای این مهم بود .
عباس زاده سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قاین در پیگیری موضوع ضمن اظهار بی اطلاعی از مصوبات سفر می گوید دعوتی برای شرکت در جلسات و برنامه سفر وزیر به استان نداشته است و در صورت اطلاع می توانست مسائل شهرستان در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را پیگیری و دنبال کند .
محمد رضا قرائی رئیس شورای اسلامی شهر قاین نیز با اظهار بی اطلاعی نسبت به برنامه های سفر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می گوید در سفر وزیر به استان باید تکلیف شهر قدیم قاین، منطقه نمونه گردشگری و ده ها اثر تاریخی و فرهنگی مشخص می شد .
همچنین رئیس شورای استان از همراهی دو معاون مونسان در سفر وزیر اظهار تعجب کرده و می افزاید در برنامه سفر نسبت به شهرستان قاینات کم لطفی شده و باید در اینگونه سفرها تمام ظرفیت ها و فرصت های استان مورد توجه قرار می گرفت .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا