زمینه های وحدت پایدارتردر حوزه ودانشگاه باید فراهم شود

به گزارش نسیم قائن ، حجتالاسلام علی پوررئیس اداره تبلیغات اسلامی قاین طی یادداشت ارسالی به سایت نسیم قاین با گرامیداشت روز وحدت حوزه ودانشگاه و با اشاره به تلاش های شهید مفتح از دوران پیش از پیروزی انقلاب و همراهی با نهضت امام خمینی (ره) نوشت: سخنرانی های روشنگرانه و آموزه های دینی آیت الله دکتر محمد مفتح در دانشگاه تهران، نقش مهمی در شکل گیری و انجام وحدت رویه دو قشر دانشجو و روحانیون ایفا کرد و مجاهدت نرم افزاری و علمی ایشان در پیشبرد انقلاب تأثیر گذار بود.
اهمیت دو مرکز علمی حوزه و دانشگاه آن چنان مهم است که هر گاه توازن این دو نهاد مهم مختل شود، می تواند انسجام هویت ایرانی – اسلامی، چشم انداز نهادینه کردن روشنفکری دینی و نیز مهار شبیخون فرهنگی را با آسیب های جدی مواجه کند.
با رهگیری از شیوه های جدید و باز بینی سازوکارهای انجام شده، زمینه های وحدت پایدارتر و تعامل و همکاری منسجم تر حوزه و دانشگاه باید فراهم شود.
در شرایط کنونی کشور، حوزه و دانشگاه، به منزله دو بال برای پرواز یکدیگر و در حکم مکمل همدیگرند. در واقع، هیچ یک از این دو بدون دیگری، نه توان پرواز خواهد داشت و نه کامل خواهند بودو نیازمندی این دو به یکدیگر، خود، دلیلی بر ضرورت وحدت میان این دو است.
در عصر حاضر، کارکردهای ویژه هر کدام از حوزه و دانشگاه، تا آنجا آشکار است که نمیتوان آن را انکار کرد.
در این میان نیز اقدام هر یک از این دو، بر نفی کارکردهای یکدیگر و جایگاه علمی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی همدیگر، به معنای «خودمحوری» و «تحمل نکردن رقیب» خواهد بود که بدون شک، اینگونه موضعگیری موجب کاهش جایگاه اجتماعی خواهد بود.
بنابراین بیش از هر زمان دیگر حوزه و دانشگاه، نیازمند وحدت، همدلی و انسجام با یکدیگر هستند.
علی پور، با تبیین تحولات تاریخی، اجتماعی و سیاسی کشور در ادوار مختل که متأثر از پیوست و گسست نخبگان اجتماعی بهویژه حوزویان و دانشگاهیان بوده، به رخدادهایی همچون نهضت مشروطه، نهضت ملی نفت و از همه مهمتر، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بهعنوان نمونههایی از مؤیدات این نظریه اشاره کرد و گفت: وحدت و همگرایی حوزه و دانشگاه، مقولهای راهبردی و استراتژیک برای کشور است.
وی، در همین رابطه اذعان کرد: وحدت و پیوست دانشگاه و حوزه، پیش از آنکه وظیفه نخبگان و دلسوزی این دو نهاد علمی و معرفتی باشد، حقی برای کل جامعه است و اقشار مختلف حق دارند از نخبگان این وحدت را مطالبه کنند؛ زیرا تأثیری که این پیوست و گسست به لحاظ سلامت، ناهنجاری اجتماعی و رشد و انحطاط جامعه از بعد استراتژیک دارد، نصیب عموم افراد جامعه خواهد شد.
قانونمند شدن تعامل بین وزرات علوم و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، سازمان بسیج اساتید حوزه و دانشگاه و بنیاد نخبگان، می تواند ضمن تقویت حلقه های مشترک مفقوده میان حوزه و دانشگاه، تا حد زیادی پدافند نرم افزاری نظام در برابر جنگ نرم فرهنگی را تقویت کند.
انتهای پیام/