پیشرفت ۶۰ درصدی فاضلاب شهری قاین/۵۰درصد روستاهای قاین تنش آبی دارند

به گزارش نسیم قائن ، حسین توکلی سرپرست امور آب و فاضلاب قاینات در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارکرد:شهرستان قاینات با ۱۱۶ هزار نفر جمعیت در حوزه فاضلاب شهری و روستایی، ۵۲ هزار مشترک دارد که ۲۸ هزار مشترک در حوزه شهری و ۲۴ هزار مشترک در حوزه روستایی می باشد.
وی افزود: ۱۲۰۰ مشترک فاضلاب نیز در شهرستان قاینات داریم
وی با بیان این که از ۱۷۱ نقطه روستایی و آبادی شهرستان،۱۴۱ روستا تحت پوشش شبکه آب شرب است گفت:۳۰ روستا فاقد شبکه آبرسانی است و با تانکر آبرسانی می شود.
توکلی با اشاره به وجود ۱۷ مجتمع آبرسانی روستایی در این شهرستان افزود: با وجود ۸۰ چاه و مخزن آب و پمپاژ در این مجتمعها خدمات به ۲۴ هزار مشترک روستایی ارائه میشود.
سرپرست امور آب و فاضلاب قاینات گفت: ۵۰ درصد روستاهای شهرستان در وضعیت پایداری آبی قرار دارند و در ۵۰ درصد روستاها تنش آبی وجود دارد و در حال حاضر نیز ۵۰ روستا با چهار دستگاه تانکر سیار آبرسانی میشود.
توکلی با اشاره به پروژه های در دست احداث امور آب و فاضلاب قاینات گفت:۷پروژه فعال در بخش روستایی شامل مجتمع آبرسانی تبلو،آویچ،نیگ و سراب،دلاکان،روشک،آفریز و کرغند با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان در بخش روستایی و دو پروژه در بخش مرکزی شامل مخزن ذخیره ۵ هزار متر مکعبی شهر قاین که ظرفیت ذخیره سازی ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت و نصب انشعابات فاضلاب هزار واحدی با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان که خط انتقال تکمیل و شبکه در داخل هزار واحدی در حال انجام است وتا پایان تابستان کل انشعابات هزار واحدی نصب خواهد شد
وی افزود: این پروژه ها در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید.
توکلی با اشاره به لزوم اصلاح شبکه فرسوده آبرسانی اظهار داشت: در مناطق روستایی ۶۴۰ کیلومتر شبکه توزیع وجود دارد که بالغ بر ۵۰ درصد فرسودگی داشته و از ۴۰۰ کیلومتر خطوط انتقال روستایی نیز ۳۰ درصد آن فرسوده است.
وی افزود:در بخش روستایی۴۵ درصد ودر بخش شهری ۲۰ درصد هدر رفت آب داریم که ناشی از شبکه های فرسوده است.
وی یادآور شد: از ابتدای سال جاری با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد تومان، ۱۰ کیلومتر از شبکههای فرسوده در شهرها و روستاها اصلاح و ۱۵ کیلومتر توسعه شبکه داشتهایم.
توکلی با اشاره به کمبود پنج هزار مترمکعبی مخزن آب در روستاها گفت: اکنون حدود ۳۵ هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب در شهرستان قاینات وجود دارد که ۱۸ هزار در نقاط شهری و ۱۷ هزار در مناطق روستایی است.
سرپرست امور آب و فاضلاب قاینات با اشاره به گرمای زودرس و بیماری کرونا اظهار داشت: ۳۵ درصد افزایش مصرف آب در سه ماه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته داشتهایم.
توکلی آبرسانی به مسکن طلاب در روستای مهمویی با اعتبار ۴ میلیارد تومان،تامین آب مجتمع بزن آباد که نیازمند ۱۲ میلیارد تومان اعتبار است واصلاح شبکه های فرسوده روستاها با توجه به هدر رفت نسبتا بالای شبکه در نقاط روستایی از اولویت های امور آب وفاضلاب دانست و گفت: شبکه جمع آوری فاضلاب شهرستان قاینات ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و تا کنون ۲۲ میلیارد تومان هزینه شده است و۸۰ میلیارد تومان برای نصب انشعاب و شبکه جمع آوری واحداث تصفیه خانه مورد نیاز است
وی افزود:قرارداد با سرمایه گذار منعقد شده است و ان شاء الله در یک بازه زمانی مشخص شده به زودی کار آغاز خواهد شد.