پژوهشکده علوم قرآنی قاین همچنان روی کاغذ

به گزارش نسیم قائن ، ۱۲ بهمن پارسال رئیس وقت دانشگاه پیام نور واحد قاین از پیگیری برای ایجاد پژوهشکده علوم قرآنی در قاین از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور خبر داده بود. «ناصر زردی» بافت غنی فرهنگی و اهتمام ویژه مردم منطقه به مسائل دینی را از دلایل پیگیری ایجاد این مرکز در قاین بیان و اضافه کرد: مراکز دینی متعددی در این شهرستان وجود دارد که در دوره های کاردانی، مدرس قرآن تربیت می کند؛ این پژوهشکده می تواند به صورت یک واحد مجزا یا زیرمجموعه ای از دانشگاه پیام نور شهرستان فعالیت کند.
اما در حال حاضر پس از گذشت ۸ ماه معاون دانشگاه پیام نور مرکز قاین درباره آخرین وضعیت راه اندازی این پژوهشکده می گوید: با وجودپیگیری برای راه اندازی پژوهشکده علوم قرآنی، با توجه به ملاک های خواسته شده تاکنون این تلاش ها به نتیجه عملی منتهی نشده است.
به گفته «موحد» راه اندازی پژوهشکده مصوبه نبوده بلکه پیشنهاد مرکز بوده و برای بررسی به شورای پژوهشی استان ارسال شده است که تأمین شرایط خواسته شده برای تاسیس این پژوهشکده حداقل تا یک سال دیگر از سوی این دانشگاه میسر نخواهد بود.
تحصیل یک هزار و ۶۵۰ دانشجو در پیام نور قاین
وی ادامه می دهد:دانشگاه پیام نور مرکز قاین سال ۱۳۷۲ با سه رشته تحصیلی آغاز به کار کرد ودر حال حاضر هزار و ۶۵۰ دانشجو در ۲۸ رشته در مقطع کارشناسی و یک رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارد.
به گفته وی از این تعداد حدود ۷۰ درصد را خانم ها و بقیه را آقایان تشکیل می دهند و تا کنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در مقطع کارشناسی و ۱۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد از این مرکز دانش آموخته شده اند.
وی می افزاید:با توجه به تکمیل ساختمان های فاز یک و ۲ آموزشی این دانشگاه، برنامه ها برای احداث ساختمان تحصیلات تکمیلی در دست پیگیری است که با مساحتی معادل۹۰۰ متر مربع به دلیل نبود اعتبار لازم تکمیل نشده است.
به گفته وی، در حال حاضر این مرکز ۱۷ نفر عضو هیئت علمی دارد و از وجود اعضای هیئت علمی دیگر دانشگاه ها و همچنین دانش آموختگان مقاطع ارشد و دکتری به عنوان استادان مدعو نیز استفاده می کنیم.
به گفته «موحد»دانشجویان می توانند از امکانات رفاهی وفرهنگی نظیر دانشجوسرای دانشگاه با شرایط اسکان دائم و موقتی،شرکت در اردوهای دانشجویی، تسهیلات ویژه انتشار نشریات دانشجویی (چهار نشریه دارای مجوز) ،شرکت در جشن فارغ التحصیلی به همراه اعضای خانواده و حمایت از طرح های پژوهشی دانشجویی مورد تأیید استفاده کنند.
استفاده۱۶۰نفر از وام صندوق رفاه دانشجویی
وی با اشاره به این که در سال تحصیلی گذشته ۱۶۰ نفر از طریق صندوق رفاه دانشجویی وام دریافت کردند، می افزاید: امکان تمدید مهلت پرداخت شهریه متغیر تا پایان نیمسال تحصیلی ، پرداخت وام از طریق صندوق پس انداز قرض الحسنه داخلی دانشگاه به ۷۳ نفر در سال تحصیلی گذشته و معرفی ۹۰ دانشجو به بانک طرف قرارداد دانشگاه (بانک ملت) برای دریافت وام شهریه ارزان قیمت از دیگر حمایت های مالی دانشجویان بوده است.
افتتاح مجموعه فرهنگی دانشگاه در هفته دولت
وی ادامه می دهد: مجموعه فرهنگی دانشگاه در هفته دولت امسال افتتاح شد و آماده انتقال فعالیت های بسیج دانشجویی، کانون هلال احمر، انجمن های علمی و دیگر تشکل های دانشجویی به این قسمت است و مجموعه رفاهی آن نیز در آینده بسیار نزدیک توسط بخش خصوصی فعال می شود. وی شرکت در مسابقات قرآن دانشگاه پیام نور ، کسب مقام های ممتاز استانی و برگزاری اردوی راهیان نور جنوب کشور را از فعالیت های فرهنگی دانشگاه در یک سال گذشته عنوان می کند و می افزاید: برگزاری اردوی راهیان نور غرب کشور،برگزاری اردوهای علمی وتفریحی ،شرکت دانشجویان در طرح هجرت دانشجویی،برگزاری جشن فارغ التحصیلی ومجوز انتشار دو نشریه دانشجویی از دیگر فعالیت ها ست. وی پیگیری برای راه اندازی رشته های جدید در مقطع کارشناسی ارشد و راه اندازی کمیته پژوهشی مرکز برای ساماندهی امور پژوهشی و همچنین پایان نامه های دانشجویان را از فعالیت های پژوهشی این دانشگاه عنوان می کند و ادامه می دهد:پیگیری برای راه اندازی پژوهشکده علوم قرآنی، حمایت از طرح های پژوهشی اعضای هیئت علمی، عقد قرارداد پژوهشی با سایر سازمان ها و برگزاری کارگاه های آموزشی از جمله کارگاه «روش تحقیق کیفی و کمی» از دیگر فعالیت هاست.
منبع:خراسان جنوبی