سیاسی

همه باید دغدغه توسعه آموزش عالی قاینات را داشته باشیم

به گزارش نسیم قائن ، در اولین روزهای بازگشایی دانشگاهها وورود دانشجویان جدید به دانشگاه بزرگمهر قاین گفتگویی با دکتر شفیعی میم رئیس دانشگاه بزرگمهرقاینی داشتیم.
با وحود تمامی مشغله‌ها، دکتر شفیعی بارویی گشاده پاسخگوی سؤالات ما بود.
* وضعیت اداری دانشگاه بزرگمهر
در این مورد دکتر شفیعی گفت: یکسری کارهای نرم افزاری باید انجام می‌شد و در این راستا دانشگاه بزرگمهر به تمام حوزه‌ها (وزارتخانه، وزیر، معاون، مدیرکل‌ها) معرفی شده است. مکاتبات آنلاین است و تمام مکاتبات دانشگاه‌های بزرگ با ما نیز انجام می‌شود.
در ۱/۵ ماه اول شروع کار دردانشگاه دغدغه من این بود که باتوجه به نیروهای موجود با پتانسیل موجود، چیدمان آن چگونه باشد؟ پتانسیل افراد را شناختیم و در حوزه‌های مختلف اختیارات را واگذار کردیم و نیروها توانستند روی پای خود بایستند.
نیروهای ما از لحاظ سطح سواد و کارآمدی و تعهدات اخلاقی نمونه و سرآمد هستند. حسابداری دانشگاه را به‌طور کامل خودمان انجام می‌دهیم و وابستگی به سایر دانشگاه‌ها در حد مشاوره و بسیار اندک است و تا پایان سال کاملاً مستقل می‌شویم.
همچنین ما با خرید نرم‌افزارهای حرفه‌ای و آموزش‌های لازم، درحال حاضر قوی‌ترین اتوماسیون‌ اداری را داریم. در زمینه ثبت‌ نام با وجود این که سال اول است، اما نیروهای قوی و کارآمدی داریم. شفیعی افزود: البته ما در هرصورت دغدغه نیرو را داریم و باید نیروهای ما بیشتر شود در حال حاضر یک نیروی ما چندین کار را انجام می‌دهد. اما جذب نیرو، مجوزهای خاص خود را لازم دارد
* تعداد دانشجویانی که ثبت نام کرده‌اند
دکتر شفیعی در این مورد گفت: دانشجویان ما در رشته‌های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته بالغ برتعداد ۴۰۰ نفر هستند.
وی افزود: دانشگاه بزرگمهر از اکنون تا چندین سال دیگر خروجی ندارد و سالانه حداقل ۵۰۰-۴۰۰ دانشجو پذیرش خواهد کرد.
*تهیه امکانات لازم
دکتر شفیعی گفت: چندین خوابگاه از جمله در خیابان شهید فروزان‌نژاد، خوابگاه مدرسه سیدجمال الدین اسدآبادی (که البته اکنون خوابگاه دکتر علی شریعتی نام دارد) آماده شده و طبقه فوقانی مجتمع غدیر را نیز آقای عبدا…زاده را برای خوابگاه در اختیار ما گذاشته است. سعی کرده‌ایم خوابگاه‌ها با امکانات کافی و لازم باشد، چون اولاً این را حق دانشجویان می‌دانیم و از سویی حفظ آبروی شهرستان برای ما مهم است. در زمینه تأمین موادغذایی نیز توانسته‌ایم برای تهیه آن با کمترین قیمت با یکی از کسبه قاین به توافق دست یابیم.
*تعامل مثبت با دانشجویان
باید دانشجویان را به‌عنوان یک میهمان و نه یک مزاحم ببینیم و نباید به دنبال ایجاد چالش با آنان باشیم.
*مسأله زمین دانشگاه
در این مورد شفیعی گفت: برخی امور به دلخواه ما پیش نرفت که یکی از آن‌ها همین بحث زمین بود. مکان فعلی به دلایلی از جمله قرارداشتن در منطقه نمونه گردشگری، در مسیر جاده اصلی‌بودن که باعث نوعی تبلیغ برای شهرستان می‌شود، نزدیکی به شهر و… مکان بسیار خوبی است. اما من از تأمین زمین در این منطقه ناامید شده‌ام و دیگر زیاد به آن خوش‌بین نیستم.
وی در مورد بحث واگذاری ۴۰ هکتار زمین در پارک جنگلی نیز گفت: من اعتقاد داشتم و به این نتیجه رسیده بودم و به مسئولان از جمله نماینده هم اعلام کرده بودم که در مرکز استان با واگذاری زمین مورد نیاز دانشگاه موافقت نخواهد شد. من خود چندین بار مدارک لازم در این زمینه را شخصاً به مرکز استان بردم و چندبار هم از خود دانشگاه مدارک برده و ارسال شد، اما هنوز عده‌ای در مرکز استان می‌گویند، مدارک برای ما ارسال نشده است! در مورد این‌که گفته‌اند فعلاً ده هکتار می‌دهیم تا کارهای انجام دهید و به مرور پیشرفت زمین بیشتر واگذار می‌کنیم، نیز باید بگویم، این جواب‌گوی دانشگاه نیست و مثل این است که شما برای گرفتن پروانه ساخت و ساز به شهرداری بروید و در آنجا به جهت این که شما مجرد هستید بگویند، فعلاً فلان مقدار به شما مجوز می‌دهیم و بعد که متأهل شدید، یک مقدار دیگر و همین‌گونه تا آخر، آیا به نظر شما این امر درست است؟ در بحث آموزش عالی و دانشگاه اصلاً نه امکان و نه اجازه پرداخت مبلغی بابت زمین نیست و زمین‌ها باید واگذار شود و این مختص قاینات نیست. متأسفانه قاین در بحث زمین، از منابع طبیعی و منابع ملی نسبت به سایر شهرها کمتر برخوردار است. اکنون با توافق با مالکین در مهموئی درصدد ایجاد دانشگاه در آینده در آن منطقه با تأمین زمین هستیم.
*همه باید دغدغه توسعه آموزش عالی قاینات را داشته باشیم.
دکتر شفیعی در ادامه این مصاحبه گفت: مردم شهرستان باید همان‌گونه در بسیاری از موارد دیگر دغدغه دارند و پیگیر امور هستند، مثلاً در مورد آموزش فرزندان و یا بهداشت، در مورد آموزش عالی و دانشگاه هم این دغدغه را داشته باشند. همان‌طور که در بحث کمک به عتبات عالیات در کشور پیشتاز هستیم، در بحث توسعه آموزش عالی سرآمد باشیم، زیرا وجود و توسعه دانشگاه از همه لحاظ چه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به نقع شهرستان است؛ اگرچه ممکن است در ابتدا مسائل و مشکلاتی را به همراه داشته باشد.
*توسعه رشته‌های دانشگاهی
شفیعی دراین‌باره گفت: امکان اخذ مجوز وجود دارد و اجازه رشد متعارف به ما داده می‌شود که البته مستلزم ایجاد فضای فیزیکی و امکانات آموزشی و فرهنگی است.
گزارش:سیدمجتبی هاشمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا