قاینات رتبه دوم جذب کمک های مردمی به بازسازی عتبات عالیات را کسب کرد/ ایجاد اشتغال پایدار به همت ستاد بازسازی عتبات عالیات در خراسان جنوبی

به گزارش نسیم قائن ، جوینده رئیس ستاد باز سازی عتبات عالیات خراسان جنوبی در جلسه سیاستگذاری ستاد باز سازی عتبات عالیات شهرستان قاینات با بیان این که خراسان جنوبی ۲۰سال است با خشک سالی های عدیده ای دست و پنجه نرم می کند گفت: با توجه به اعتقاد قلبی مردم خراسان جنوبی سال به سال به افزایش نذورات مردم این منطقه در بازسازی عتبات عالیات افزوده می شود .
وی افزود: خراسان جنوبی با فاصله بسیار زیاد از سایر استانها توانسته است زتبه نخست کمک به باز سازی عتبات عالیات را کسب کند.
جوینده با بابیان این که خراسان جنوبی در سال ۹۵ و۹۶ تعهد ۳ میلیاردی برای بازسازی عتبات عالیات با توجه به سرانه جمعیت داشته است گفت: در سال ۹۵ در خراسان جنوبی ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون و در سال ۹۶ نیز ۵میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نذورات برای باز سازی عتبات عالیات جمع آوری شده است و این میزان جدای از کمک های مردم در اربعین حسینی بوده است.
رئیس ستاد باز سازی عتبات عالیات ادامه داد: خراسان جنوبی سال گذشته رتبه اول را در اربعین حسینی نیز داشته است.
جوینده در ادامه با اشاره به این که ستاد باز سازی عتبات عالیات تمام نذورات مردم را در کشور تبدیل به اجناس مورد نیاز می کند گفت: حمایت از کالای ایرانی و تولیدات داخل و پایداری اشتغال واقتصاد کشور مورد توجه ستاد باز سازی عتبات عالیات بوده است.
رئیس ستاد باز سازی عتبات عالیات به احیای صنعت فرش در استان اشاره کردو گفت: ۲۶۰ کارگاه قالیبافی در استان فعال شده است و ۱۵ هزار خانم در خراسان جنوبی در این صنعت مشغول به فعالیت هستند و علاوه بر این که به ستاد باز سازی عتبات کمک می کنند آموزش فرش بافی به بانوان نیز در دستور کار قرار گرفته است و آموزش های لازم نیز به هنرمندان داده می شود تا در جهت احیای این صنعت کمک کنند.
وی افزود: در زمینه فروش فرش ها خوشبختانه مشکلی وجود ندارد و فعال شدن کارگاههای فرش بافی دراستان خراسان جنوبی به تجارت و خرید و فروش فرش نیز کمک شایانی داشته است.
جوینده همچنین به راه اندازی کارگاههای حوله بافی و گبه بافی و جاجیم بافی اشاره کرد و گفت: هنرمندان علاوه بر این که به ستاد بازسازی عتبات عالیات کمک می کنند زمینه اشتغال برای این افراد نیز در برخی از نفاط استان به همت ستاد باز سازی عتبات عالیات فراهم شده است.
وی افزود: در خراسان جنوبی بسیاری از معادن و کارخانجات سنگی که در آستانه تعطیل شدن بودند به همت ستاد باز سازی عتبات عالیات استان فعال شدند.
جوینده ادامه داد: به عنوان نمونه سال گذشته ۲۵۰ میلیون تومان برای حمل سنگ به کامیونداران استان پرداخت شده است و همچنین ۱۵۰ میلیون تومان برای بسته بندی چوب مورد نیاز هزینه شده است و برای ۳۰۰ نفر در این زمینه اشتغال ایجاد شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان ،احیای صنایع دستی همچون آینه کاری،فرش و.. صدور خدمات فنی و مهندسی به خارج از کشور ،حفظ آثار ایرانی اسلامی ،گسترش حوزه نفوذ جمهوری اسلامی ایران را جمله اهداف ستاد باز سازی عتبات برشمرد و گفت: ساخت صحن و سرای حضرت زهرا(س) با ۲۲۰ هزار مترمربع زیربنا که به همت مهندسین وکارگران ایرانی طراحی و ساخته شده است نشان از توان بسیار بالای ایرانیان و قدرت صدور خدمات فنی و مهندسی به خارج از کشور است که این طراحی ابهت مهندسین جهان را نیز برانگیخته است.
وی ادامه داد:سهم خراسان جنوبی برای سنگ فرش این صحن و سرا ۱۰۰ هزار متر مربع سنگ فرش بوده است که هم در اقتصاد و هم در ایجاد اشتغال دراستان بسیار موثر بوده است.
جوینده در بخش پایانی سخنان خود به آغاز فاز اول صحن عقیله بنی هاشم به متراژ ۱۸۰ متر مربع اشاره کرد و گفت: این صحن و سرا در کربلا به وسعت ۳۰ هکتار توسط مهندسین ایرانی ساخته خواهد شد و امیدواریم که مردم خراسان جنوبی همچون گذشته در این امر بزرگ یاور ستاد باز سازی عتبات عالیات باشند.
رئیس ستاد باز سازی عتبات عالیات استان در پایان با بیان این که مردم قاینات سال گذشته ۵۵۰ میلیون تومان کمک نقدی و غیر نقدی به ستاد باز سازی استان داشته اند گفت: قاینات رتبه دوم استان را بعد از شهرستان طبس در جذب کمک های مردمی به ستاد باز سازی عتبات عالیات استان داشته است.
انتهای پیام/