شیرینی مصوبه ۱٫۵ میلیارد دلاری اشتغال در کام روستائیان تلخ شد/زور روستائیان به قانون تراشی ها نمی رسد

به گزارش نسیم قائن ، دستورالعمل های اضافی برخی نهادهای استان شیرینی مصوبه اختصاص تسهیلات ۱٫۵ میلیارد دلاری اشتغال را به کام عشایر و روستاییان تلخ کرد.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی روز گذشته در مراسم معارفه مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص ۱٫۵ میلیارد دلار تسهیلات برای اشتغال روستاییان و عشایر کشور اشاره و اظهار کرد: این مصوبه روستاییان و عشایر را خوشحال کرد اما در مراجعه برای دریافت این تسهیلات به دلیل دستورالعمل های اضافی برخی نهادها، تنها تعداد کمی که شمار آن ها به انگشتان دست نمی رسد، موفق به دریافت این تسهیلات شدند.
«فلاحتی» با اشاره به این که این اعتبار بدون سقف برداشت برای استان ها بود، تاکید کرد: قوانین شفاف و منابع مشخص است اما این قبیل مشکلات مصوبه مجلس را ناکارآمد و جامعه هدف را از این فرصت بی نصیب می کند. وی در بخش دیگری از سخنانش ریشه یابی مشکل اشتغال را ضروری دانست و گفت: با وجود مدیران توانمند و با تجربه هنوز در ایجاد اشتغال مشکلاتی وجود دارد.
نماینده مردم طبس، بشرویه، فردوس و سرایان در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گریزی به یکی از طرح های اشتغال زایی روستایی در استان زد که تسهیلات آن با پشتوانه یارانه اهالی روستا پرداخت شده و با وجود سررسید اقساط این تسهیلات هنوز کارخانه به بهره برداری نرسیده است و در صورت به نتیجه رسیدن هم معلوم نیست بتواند در همان ابتدای کار به سوددهی برسد و اقساط را بپردازد.
«امیرحسنخانی» گفت :بر این اساس نه تنها اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بلکه همه نهادها مسئول هستند. وی همچنین تاکید کرد: هر مدیری باید شاخصی برای انجام فعالیت های نهاد خود تعریف و بر اساس آن برنامه ریزی کند.
مدیریت های جزیره ای
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم در این مراسم به عملکرد ۴۰ ساله دولت ها در زمینه ایجاد اشتغال اشاره و تاکید کرد: امروز بعد از ۴۰ سال باید دید مشکل کار کجاست که برخی اقدامات به درستی انجام نمی شود. «حسینی» گفت: اگر نگاه های مدیریتی به صورت جزیره ای باشد گزارش هایی که مدیران می دهند درست است اما نگاه هم افزایی که باید در همه بخش های دولت باشد نیست و باید این نگاه به صورت ملی تقویت شود.
بومی سازی قوانین
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: قوانین در این استان محروم با قوانین نقاط برخوردار کشور یکی است در حالی که برای برآورده کردن خواسته های مردم و ایجاد اشتغال نیاز است قوانین کشور برای این استان به صورت ویژه و با کیفیت تر دیده شود.
«احتشام» با بیان این که ایجاد محصول و تولید با نرخ تسهیلات بانکی ۱۸ درصد و بالاتر کاری سخت است و هزینه تولید را بالا می برد بر استفاده از فناوری و تکنولوژی روز در امر تولید تاکید کرد.
مدیر کل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این جلسه گزارشی از عملکرد چهار ساله خود در این استان ارائه داد که صدور پنج هزار و ۷۰۰ مجوز مشاغل خانگی، کاهش ۶۶ درصدی زمان رسیدگی به درخواست ها و شکایات مردمی و ایجاد ۳۷ هزار فرصت شغلی از جمله این موارد بود.
«سنجری» همچنین کاهش ۴۹ درصدی حوادث کار طی چهار سال گذشته و رسیدگی به چهار هزار درخواست مشاغل سخت و افزایش تشکل های کارگری به ۲۶۴ را از دیگر فعالیت های دوره مدیریت خود مطرح کرد.
«رکنی» مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه ضمن قدردانی از خدمات مدیریت سابق این اداره کل گفت: نامگذاری امسال با عنوان «حمایت از کالای ایرانی» در واقع یک شعار استراتژیک است و باید برای تحقق ایجاد اشتغال و استفاده مردم از کالاهای ایرانی همه ورود کنند.
در این مراسم با اهدای لوح از خدمات «سنجری» تقدیر و «رکنی» به عنوان مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شد.
خراسان جنوبی