سعی ما بر حفظ دانشگاه بزرگمهروتمرکز برتقویت رشته های فنی دانشگاه است

به گزارش نسیم قائن ، پیش ازظهر امروز دکتر غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دانشگاه بزرگمهر قاینات بازدید کرد.
این سفر در راستای سیاستهای جدید وزارت علوم پیرو متمرکز سازی مراکز آموزش عالی صورت گرفت.
دراین جلسه که دکتر خامسان ریاست دانشگاه بیرجند (دانشگاه معین استان)، ریاست، معاونین و اساتید دانشگاه، معاون عمرانی فرماندار و جمعی از خیرین حامی دانشگاه بزرگمهر حضور داشتند،ابتدا دکتر سیداحسان شکیب به معرفی کارگاههای دانشگاه پرداخت و ضمن تشکر ویژه از مساعدت دکتر خامسان نسبت به دانشگاه قاین گفت: “دانشگاه بزرگمهر در حال حاضر ۱۳۰۰ دانشجو در قالب ۹ رشته و ۲۴ عضو هیاَت علمی دارد”.
وی در ادامه با معرفی اجمالی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شهرستان و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه بزرگمهر و همچنین توافقنامههایی را که با مراکز صنعتی شهرستان منعقد شده است پرداخت و گفت: در زمینه های پروژهشی با فولاد،نیروگاه سیکل ترکیبی وکارخانه سیمان قراردادهایی درحال اجراست.
مجتبی نوروزی معاون عمرانی فرماندار نیز به پتانسیل قاینات در زمینههای گوناگون اشاره کرد و گفت:قاینات قطب کشاورزی استان و همچنین دارای بزرگترین ناوگان حمل و نقل در جنوب خراسان است.
وی افزود:فاز اول کارخانه فولاد در یکماه آینده به بهرهبرداری میرسد. و فاز دوم نیز پیشرفت فیزیکی خوبی دارد و با اراه اندازی کارخانه فولاد قاینات،آینده درخشانی برای صنعت شهرستان رقم خواهد خورد.
نوروزی با بیان این که در حال واگذاری زمین و تهیه زیرساختها برای شهرک صنعتی فولاد هستیم گفت:امیدواریم در آینده نه چندان دور صنایع فرادست و فرودستی فولاد را در منطقه داشته باشیم.
وی به پتانسیل های کارخانه سیمان و نیروگاه برق شهرستان اشاره داشت و گفت:همچنین کارخانه آهک هیدراته قاین نیز در دستورکار قرار دارد.
اعضای خیرین حامی دانشگاه نیز از معاون وزیر خواستند نگاه ویژهای به دانشگاه قاین داشته تا در سیاستهای جدید وزارتخانه آسیبی متوجه این مرکز آموزش عالی نشود.
دکتر رحیمی در ابتدای سخنش از تعداد کم اعضای هیاَت علمی و تجهیزات اندک کارگاههای دانشگاه بزرگمهر انتقاد کردو گفت:طبق بررسی که از صحبتهای حاضرین در جلسه داشتم منطقه قاینات یک منطقه صنعتی میباشد و باید نگاه ویژه ای به رشتههای فنی داشته باشیم. چرا وقتی این همه مراکز صنعتی داریم باید تعداد اعضای هیاَت علمی ما در بین چند گروه آموزشی پراکنده شوند”.
معاون وزیر علوم با بیان این نکته که به اهمیت دانشگاه بزرگمهر در منطقه و تعصب مردم قاین نسبت به این مرکز واقف است، گفت: “اساس فکری ما و سعی ما این است که دانشگاه بزرگمهر را حفظ کنیم. اما باید طبق کار کارشناسی و مشورتهایی که صورت گرفته و البته نیاز شهرستان رشتههای فنی را تقویت کنیم. نیاز نیست وقتی رشتهای عضو هیاَت علمی ندارد، دانشجو بپذیرد”.
وی ادامه داد: “من نمیگویم رشتهای را تعطیل یا مجوز آن را باطل کنیم بلکه باید برخی رشتهها را در خیلی از دانشگاههای کشور متوقف کنیم و زمانی که تعداد اعضای هیاَت علمی و تجهیزات مناسب و در شاَن یک مرکز جامع علمی مهیا شد، آن رشته را احیاء