سیاسی

دختران و مقابله با تهدیدها

به گزارش نسیم قائن ، برقراری امنیت پایدار در جامعه مسئولیت خطیری است که همه افراد جامعه در آن نقش دارند؛ تردیدی وجود ندارد که در هر جامعه‌ای فقط افراد مجرم و تبهکار هستند که از فقدان نظم و امنیت خشنود خواهند شد. نیروی انتظامی به عنوان متولی اصلی برقراری نظم و امنیت در جامعه، تنها با همکاری و مشارکت دلسوزانه و همه‌جانبه مردم قادر خواهد بود تا با عاملان بروز ناهنجاری‌ها و مسخ ارزش‌ها مقابله کرده و مجرمان و تبهکاران را از دستیابی به اهداف پلیدشان مأیوس نماید.
دانش‌آموزان طیف وسیعی از جامعه می‌باشند که سهم زیادی در تولید امنیت دارند و پلیس همواره تلاش نموده است تا از طریق وزارت آموزش و پرورش تعامل خوبی با این عزیزان برقرار سازد. از طرف دیگر افراد سودجو و خودفروخته نیز تلاش می‌کنند تا با سوء استفاده از این طیف وسیع، جامعه را به سمت ناامنی سوق داده و به اصطلاح از آب گل‌آلود ماهی بگیرند.
بر همین اساس سعی نموده‌ایم تا در این نوشتار مهم‌ترین آسیب‌هایی که شما دانش‌آموزان عزیز را تهدید می‌کند، مورد بررسی قرار داده و نکاتی را به منظور پیشگیری از این آسیب‌ها با بیانی ساده و دوستانه ارائه نماییم. اگر چه ما این مطالب را به مناسبت بازگشایی مدارس تهیه و تدوین نموده‌ایم، اما یقین بدانید که دغدغه پلیس، سلامت جسم و روح شما در تمام دوران زندگی و فراتر از دوران تحصیل می‌باشد؛ چرا که سلامت شما، سلامت خانواده آینده شما را تضمین می‌کند و سلامت خانواده شما نیز ضامن سلامت و امنیت جامعه خواهد بود.
چه آسیب‌هایی ممکن است یک دانش‌آموز دختر دبیرستانی را تهدید کند؟
قرار گرفتن در معرض مزاحمت جنس مخالف :
نحوه برخورد با مزاحمت‌های خیابانی خودِش نیاز به مهارت داره؛ خیلی از دخترا نمی‌دونن وقتی کسی در خیابان مزاحم اونا شد، چه‌طوری باید برخورد کنن؟ این که شرایطی فراهم بشه که در جامعه هیچ کس مزاحم یک زن یا یک دختر نشه خیلی عالیه؛ اما به خیلی از چیزا بستگی داره که بعضی از اونا در اختیار افرادِ در معرض آسیب هست و بعضی دیگه‌اش نیست…
نحوه برخورد، نوع پوشش، انتخاب مسیر و … چیزایی هستن که در انجام مزاحمت یا استمرار اون نقش دارن؛ خودداری از ارائه پاسخ و در عین حال در هم کشیدن چهره، پرهیز از خندیدن ولو در حد یک لبخند، خودداری از مسخره کردن فرد مزاحم، درخواست کمک از پلیس و مطرح نمودن موضوع با خانواده در مواقع ضروری به ویژه هنگام اصرار فرد بر تکرار و استمرار مزاحمت و عدم استفاده از خودروهای مسافربر شخصی، مواردی هستن که می‌تونن از این آسیب یا آسیب‌های بعدی اون پیشگیری کنن…
مصرف سیگار و مواد مخدر :
درسته که مصرف سیگار و مواد مخدر بیشتر در بین پسرها رایجه، اما این طور نیست که یک دختر به طور کلی از این آسیب‌ مصون باشه؟ شاید برخی از عوامل گرایش به مصرف سیگار و مواد مخدر در دخترها با پسرها متفاوت باشه، اما به هر حال نمی‌شه اونو به عنوان یک تهدید فقط برای جنس مذکر در نظر گرفت. شک نکنیم که عوارض اعتیاد هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی در دخترها بیشتر از پسرهاست و پیامدهای اجتماعی اون هم برای دخترها به مراتب بیشتره. این که چه چیزایی باعث میشه یه دختر برای اولین بار سیگار یا مواد مخدر مصرف کنه، خودش جای بحث زیادی داره که شاید درست نباشه این اندازه بخواهیم موشکافی کنیم؛ اما همین قدر بگیم که سیگار کشیدن یک دختر در نگاه افراد جامعه با سیگار کشیدن یک پسر خیلی فرق داره و البته این کاملاً طبیعیه و اصلاً نمی‌شه به این نوع نگاه در جامعه خرده گرفت.
یکی از مهم‌ترین پیامدهای مصرف سیگار چه در دخترا و چه در پسرها، ایجاد گرایش برای مصرف مواد مخدر یا روانگردان در اوناست؛ به دلایل خاصی مصرف مواد روانگردان بیشتر از مواد مخدر در خانم‌ها رواج پیدا کرده؛ واقعاً جای تأسف داره که خیلی از زن‌ها و دخترها تحت تأثیر تبلیغات دروغین، از روی غفلت و ناآگاهی به انگیزه لاغر شدن یا تناسب اندام، رو به مصرف ماده ویرانگر «شیشه» میارن؛ اگه زحمت بکشین و کمی راجع به این ماده اعتیادآور تحقیق کنین؛ خودتون متوجه می‌شین که چرا ما برای اون از اصطلاح «ویرانگر» استفاده کردیم.
همه حرفمون رو خلاصه می‌کنیم به این که مهارت در گفتن یک «نه» محکم و قاطع بیش از هر چیز می‌تونه فرد رو از اسیر شدن در بند دود و اعتیاد نجات بده؛ یک «نه» محکم و قاطع که لازمه اون آموختن مهارت رفتار قاطعانه‌است.
اما آیا فقط این که یک دختر بتونه با کسب مهارت‌های لازم خودش رو در برابر مصرف مواد واکسینه کنه کافیه؟ برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید بگیم که در از هم پاشیدن خیلی از خونواده‌ها عوامل زیادی وجود داره که یکی از اونا ضعف اطلاعات خانم‌هاست، خانم‌هایی که در خونواده نقش یک همسر یا یک مادر دلسوز رو دارن اما متأسفانه آگاهی‌های لازم درباره مواد اعتیادآور رو ندارن…
خانمی که اطلاعات مورد نیاز درباره مواد مخدر یا روانگردان و نشانه‌های مصرف اونا رو کسب کرده باشه، خیلی راحت‌تر می‌تونه مانع اعتیاد همسر خودش بشه… همین‌طور مادری که مهارت کافی در برقراری ارتباط مؤثر با فرزند نوجوونش رو داره و با ویژگی‌های دوران بلوغ کاملاً آشناست، با دست خودش زمینه بروز رفتارهای مخاطره‌آمیز رو در جگرگوشه‌اش فراهم نمی‌کنه….
افتادن در دام مفاسد اخلاقی :
مشکلاتی که برای یه دختر در زمینه مسائل اخلاقی پیش میاد با مشکلات پسرها خیلی متفاوته؛ واقعیت اینه که گرایش به جنس مخالف یک ویژگی طبیعی در افراد به خصوص توی سن نوجوونیه؛ اما همین ویژگی طبیعی اگه با احساسِ صرف و بدون عقلانیت همراه بشه، اون وقت می‌تونه آسیب‌های جدی فراوانی رو متوجه یک نوجوون کنه. اتفاقات ناخوشایندی که تبدیل به خبر صفحه حوادث روزنامه‌ها می‌شه، واقعیت‌ تلخی به نام «اغفال دختران» رو بیان می‌کنه؛ واقعیتی که جدی نگرفتن اون می‌تونه برای هر دختری دردسر ساز بشه؛ مطمئن باشین هیچ عامل بازدارنده‌ای نمی‌تونه به اندازه آگاهی و هوشیاری دختران، از بروز چنین جرایم و آسیب‌هایی در جامعه پیشگیری کنه…
خیلی از دخترها از این مسائل آگاه هستن اما متأسفانه به غلط، فرد مورد نظر خودشون رو یه استثناء می‌دونن… و به جای این که خودِ دوستی با جنس مخالف رو خط قرمز بدونن، برای نوع رابطه خود خطوط قرمزی تعریف می‌کنن اما متأسفانه با گذشت زمان، در مقابل نقش‌بازی پسر مورد علاقه‌شان فریب خورده و با اعتماد به وی، از خطوط قرمزشون رد می‌شن و بعد…
البته گاهی هم ممکنه پسر مورد علاقه اونا در ابتدا فکر بدی توی سرش نباشه، اما گذشت زمان و خیلی چیزای دیگه همه چیز را عوض ‌کنه…
چیزای دیگه‌ای هم هست که باعث می‌شه یه دختر با جنس مخالف خودش راحت‌تر ارتباط برقرار کنه: معاشرت و همنشینی با افرادی که تجربه دوستی با پسرها رو داشته و هنوز دچار آسیب‌های تلخ و ناگوار اون نشده‌ان… برخورد احساسی در مقابل اصرارها و پافشاری‌های بیش از حد پسران، استفاده نکردن از تجربه‌ مفید دیگران در این زمینه، تحت تأثیر فیلم‌های غیر اخلاقی ماهواره قرار گرفتن و …
شاید باورش کمی سخت باشه اما واقعیت اینه که نحوه راه‌رفتن، نوع پوشش و برخورد دختران در کوچه و خیابون هم تأثیر زیادی در سرنوشت اونا داره.
متأسفانه خیلی از جوونا انجام برخی از کارها رو جزء ویژگی‌های دوران مجردی می‌دونن؛ اما غافلن از این که پاک بودن در دوران تأهل مستلزم پاک موندن در دوران تجرده و یه تجربه غلط در دوران مجردی می‌تونه زندگی زناشویی آینده اونا رو با مشکلات زیادی مواجه کنه.
توجه کافی به درس خوندن، عاملی برای پیشگیری از آسیب‌ها:
برای بی‌اعتنایی به درس و خدای نکرده شکست تحصیلی، دلایل یا بهتره بگیم بهونه‌های زیادی وجود داره؛ اما می‌شه یه جور دیگه هم به قضیه نگاه کرد :
«همت و تلاش هدفمند برای درس خوندن درست و حسابی، خودِش می‌تونه از افتادن در دام خیلی از آسیب‌ها پیشگیری کنه». چیزای دیگه‌ای هم هست که به اونا اشاره می‌کنیم:
تلاش برای برقراری رابطه‌ای خوب و صمیمانه با والدین که بدون تردید خیرخواه‌ترین افراد نسبت به شما هستن
دقت در انتخاب دوست که می‌تونه تأثیر زیادی در سرنوشت هر فرد داشته باشه
آموختن مهارت‌های ده‌گانه زندگی به وبژه مهارت رفتار قاطعانه که دستیابی به منابع اون کار سختی هم نیست.
مراجعه به افراد مشاور (اعم از مشاورین مدرسه و مشاورین نیروی انتظامی مستقر در کلانتری‌ها) در مواقع لزوم
اعتماد نکردن به افراد غیر متخصص یا فاقد صلاحیت برای مطرح نمودن مشکلات و بیان اسرار فردی و خانوادگی
معاونت اجتماعی نیروی انتظامی شهرستان قاینات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا