تکمیل زنجیره گوشت قرمز در منطقه عشایری قیصار/راه اندازی کشتارگاههای کوچک مقیاس در خراسان جنوبی

به گزارش نسیم قائن ، ملانوری استاندار خراسان جنوبی صبح امروزدر جمع عشایر روستای قیصار در جریان سفر به شهرستان قاینات، گفت: همه برنامه ریزی ها و اقداماتی که در سطح استان انجام می شود، برای این است که ما بتوانیم خدمتگزاران خوبی برای شما باشیم.
وی با اشاره به برخی مسایل و مشکلات موجود، متذکر شد: بخشی از این مسایل به این دلیل به وجود آمده که ما آن طور که باید در راستای تأمین اعتبارات مورد نیاز برای رفع مشکلات زیرساختی، فعال کردن جوامع محلی و استفاده از ظریت آنان در توسعه رفاهیات تلاش نکرده ایم .
استاندار با بیان این که برخی معضلات نیز به واسطه بروز حوادث و رویدادهایی است که از دست ما خارج می باشد، تصریح نمود: ما امسال با حدود ۶۰ درصد کاهش بارندگی و ورود آب به منابع زیرزمینی، گرفتار بدترین وضعیت خشکسالی در ۵۰ سال گذشته شده ایم .
ملانوری تأکید کرد: این خشکسالی به مراتع، کشاورزی و به ویژه کشت دیم استان، خسارت های زیادی وارد کرده است که اغلب غیرقابل جبران می باشد.
وی ادامه داد: پاره ای از مشکلات موجود در کشور و استان ما نیز متأثر از اتفاقات سیاسی، تهدیدها، تحریم ها و دشمنی هاست که بر مسایل اقتصادی و معیشتی بسیار تأثیر گذاشته است.
به گفته وی؛ مهم این است که با وجود همه این معضلات، نظام جمهوری اسلامی ایران در ۴۲ سال گذشته به پشتوانه مشارکت و استقامت مردم، همواره حرکتی رو به جلو داشته و هیچ گاه راکد نمانده است.
استاندار با اشاره به اقدامات زیرساختی صورت گرفته در زمینه آموزش، بهداشت، کشاورزی، معادن، صنایع و … که پیشرفت های خوبی را هم به همراه داشته است، اظهار داشت: همه این ها نشان دهنده تلاش مدیران برای توسعه خدمات می باشد.
ملانوری متذکر شد: اقدامات و خدمات رسانی ها در حال انجام است و ما باید تلاش کنیم که مردم در صحنه اجرا، طعم شیرین آنها را بچشند.
وی با تأکید بر شعارهای سال و سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم مشکلات حل شود و اشتغال و اقتصاد توسعه یابند، چاره ای جز این نداریم که تمام منابع موجود استان و سرمایه های بخش خصوصی را فعال نماییم.
استاندار با بیان این که متخصص تر و هوشمندتر از مقام معظم رهبری(حفظه الله) نداریم، گفت: ایشان علاج همه دردها را در بند بند سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغ کرده اند.
به گفته وی؛ ما هم به این نکته اذعان داریم که تنها راه علاج و برون رفت ما از مشکلات، عمل به سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
ملانوری تصریح نمود: ما در راستای عملیاتی کردن این سیاست ها و شعارها، برنامه های ویژه ای را در دستور کار قرار داده ایم که مهمترین آنها راه اندازی ستاد توسعه خاوران است.
وی افزود: بخشی از برنامه های ما در ستاد توسعه خاوران، مربوط به بهره برداری هر چه بیشتر از تولیدات دامی، کشاورزی و صنایع دستی عشایر می باشد.
استاندار به پیشنهاد استان مبنی بر ایجاد کشتارگاه های کوچک مقیاس در مناطق مختلف اشاره کرد و گفت: این طرح برای اولین بار در استان مطرح شده و طی مذاکرات متعدد با دامپزشکی، مجوزهای لازم را نیز اخذ نموده ایم.
به گفته وی؛ کشتارگاه های صنعتی به جهت نیاز به سرمایه های کلان و هزینه بر بودن، مقرون بصرفه نیستند اما کشتارگاه های کوچک مقیاس را می توان با کمترین اعتبار در هر منطقه ای ایجاد کرد.
ملانوری متذکر شد: با عنایت به وجود ۱۷ محله عشایری در این منطقه، راه اندازی یک واحد کشتارگاه کوچک مقیاس و یک واحد بسته بندی گوشت می تواند بخش عمده ای از نیاز عشایر را برطرف نماید.
وی تأکید کرد: با ایجاد این دو واحد در کنار یکدیگر، زنجیره و چرخه گوشت قرمز در منطقه کامل می شود.
استاندار با اشاره به تولیدات مطلوب استان، گفت: بزرگترین ایراد کار ما این است که محصولات کشاورزی و دامی را با زحمت زیادی تولید می کنیم اما برای فرآوری آنها هیچ گامی برنداشته ایم.
ملانوری ادامه داد: زرشک منحصربفرد استان در بارگاه ها خشک می شود اما بدون بسته بندی به بازار عرضه می گردد ، به همین دلیل درآمد آن چنانه ای حاصل نمی شود.
وی تأکید کرد: راه اندازی یک واحد فرآوری ، بسته بندی و تولید آب، شربت، لواشک و… می تواند ارزش افزوده زیادی برای ما به همراه داشته باشد.
به گفته وی؛ طی مذاکراتی که با برخی فروشگاه های زنجیره ای کشور شده، این آمادگی وجود دارد که محصولات تولیدی استان در قالب بسته بندی و با برند های ویژه در این مراکز عرضه شوند.