سیاسی

به بهانه گرامی داشت روز معلم

به گزارش نسیم قائن ، تقریبا در همه کشورها و به مناسبتی علمی – آموزشی و یا برای تکریم از معلمی فداکار و تلاشگر در عرصه تعلیم و تربیت و احترام به معلم، روزی بنام روز بزرگداشت مقام معلم در تقویم سالانه قرار داده شده است و به این بهانه مقام والای معلم و نقش مؤثر وی در نظام آموزشی و تربیت اجتماعی جوامع ارج نهاده می شود .
در جمهوری اسلامی نیز متمایز با خیلی از کشورها مناسبتی برجسته که هم علمی است و هم آموزشی و تربیتی و البته مفتخر به گوهر شهادت بعنوان روز معلم تعیین گردیده و به این بهانه معلمان و فعالین حوزه تعلیم و تربیت اسلامی تقدیر می شوند .
هر چند در شیوه تقدیر از معلم و نوع انتخاب معلمان امتیازی که دخالت های اداری و سلیقه ای در آن نقش دارد گفتنی های بسیاری است و در این مجال نمی گنجد اما فرصت روز معلم بهانه است تا در آن چالش های فراروی معلمان، نظام آموزشی و دلایلی چون کاهش انگیزه شغلی و نیازهای شغلی و حرفه ای این قشر سخت کوش و متعهد و انقلابی مورد پژوهش و ارزیابی قرار گیرد .
همچنین دیگر کاستی ها و مطالبات معلمان و نگاه غالب و حاکم بر سیستم که با افراط و تفریط و تغییرات خلق الساعه مدیریت های سیاسی روبروست و موجب رنج و زحمت مضاعف برای معلم می باشد در فرصتی چون روز معلم بایستی چاره شود و البته رهایی معلم از نگاه های مدیریتی خویشاوندسالارانه، سفارشی و مدیریت های ۴۰۰ و ۵۰۰ هزار تومانی که در سال های اخیر آلودگی هایی را بدنبال داشته و تأثیر منفی و جامعه گریزی را سبب گردیده است، یکی دیگر از این ضرورت هاست .
مقابله با نفوذ همراه با شدت و تعصب سیاسی و جریانهای سیاسی در آموزش و پرورش و منفعت طلبی و کرسی نشینی مدیریت های سیاسی که انهدام تجربه ها و خلاقیت ها در این دستگاه آموزشی – تربیتی را بدنبال داشته و امید و انگیزه معلمان را تحت الشعاع قرار داده است، وظیفه دیگری است که در این ایام معلمان نباید از پرداختن به آن غافل شوند .
بازی سیاسی همراه با حمایت و محوریت بزرگان آموزش و پرورش و تعلل انتقام گونه از دانش آموزان و معلمان متعهد قاینات در تأخیر طولانی مدت در معرفی مدیریتی توانمند – آموزشی – مستقل و انقلابی که اعتراض امام جمعه، فرهنگیان و البته اعتراض دیرهنگام فرماندار شهرستان را بدنبال داشته و ادامه این روند تا آستانه روز معلم و ادامه بلاتکلیفی آن مسئله ای است که کاهش انگیزه خدمتی و سختی مضاعفی را برای معلمان موجب شده و کام معلمان و دانش آموزان شهرستان را در مدت قریب به ۸ ماه منتهی به روز معلم تلخ نموده است و که این کم کاری و فرصت سوزی می تواند متوجه مدیر کل سیاسی استان باشد و نبایدهای تحمیلی است که با هوشیاری معلمان چاره خود را می طلبد .
آوار کمبودهای آموزشی – مدیریت آموزشگاهی و کاستی های تربیتی بر دانش آموزان صبور قاینات مسئله مهم دیگری است که در این ایام تدبیر معلمان دلسوز شهرستان را می طلبد و نباید فرصت داد فشارهای فراوان اینگونه که حاصل کم کاری های اداری و مدیریتی است موجب کاهش انگیزه تحصیلی و افزایش سالانه ترک تحصیل این عزیزان گردد .
روابط انسانی ناکارآمد و عدم برخورداری بسیاری از کرسی های مدیریت آموزشی مدارس از آموزش و تجربه لازم و ناآشنایی حوزه های رصد و کیفیت بخشی فعالیت های آموزشی و تربیتی با وظایف و نیازهای دانش آموزان و معلمان و نیز روزمرّگی حاکم بر مدیریت ها و نگاه فرصت طلبانه سیاسی به ظرف زمان و منابع در آموزش و پرورش شهرستان، اصلاح و مطالبه گری جدی را در این ایام پر برکت از سوی معلمان می طلبد .
و بالأخره هفته بزرگداشت مقام معلم فرصتی است تا افکار و اندیشه ها و آثار معلم تراز جمهوری اسلامی در اختیار دانش آموزان و معلمان قرار گیرد و خدمات کم نظیر این شهید والامقام آنگونه که شایسته و مورد نیاز نسل سوم و آینده انقلاب اسلامی است معرفی و فرصتی نیز برای مراجعه به وصایای معلمان شهید و آرزوها و آرمانهای آنان در دو جبهه فرهنگی و نظامی که دشمنان و بدخواهان طماع نظام اسلامی را مسحور ایثار و خدمت صادقانه خود کردند، فراهم گردد .
محمدرضا فرخی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا