سیاسی

بهانه‌تراشی و کم‌کاری مسئولان؛ عامل ادامه مشکلات “ابوالخیری” قاین/ با مسئولان متخلف برخورد شود

به گزارش نسیم قائن ، ابوالخیری واژه‌ای نام آشنا برای مردم قاین است. روستایی خوش آب و هوا و چسبیده به شهر که فاصله آن از مسجد جامع قاین به عنوان مرکز شهر حدود یک کیلومتر است.
این واژه نه‌تنها برای مردم بلکه برای مسئولان غیربومی آن نیز خوب شناخته شده است؛ البته به دلیل مشکلات پیچیده‌اش.
قصه این روستا از زمانی شروع می‌شود که نوبت به تصویب حریم روستا و اجرای طرح هادی آن می‌رسد، به‌طوری که از این روستای ۲۹ هکتاری، متأسفانه فقط ۴٫۵ هکتار به عنوان حریم مصوب می‌شود. با توجه به این‌که بافت مسکونی این روستا در دو قسمت با فاصله کمتر از ۵۰۰ متر نسبت به هم قرار دارد، بر اساس تصویب طرح هادی و تعیین حریم، یک قسمت از بافت مسکونی که عمدتا شامل باغ و بافت مسکونی قدیمی‌تر است، در طرح هادی و حریم روستا گنجانده نشده است.
حالا این بافت مسکونی که ۵۰۰ متر تا مسجد جامع قاین و ۵۰۰ متر تا حریم روستای ابوالخیری بر اساس طرح هادی، قرار دارد، نه جزو حریم روستا به شمار می‌رود و نه جزو حریم شهر؛ نه دهیاری به آن خدمات می‌دهد و نه شهرداری! منطقه‌ای که بافت قدیمی آن گویای واضح سکونت پیشینیان است و ساکنان آن از زندگی اجداد خود در آن می‌گویند، در عین اصالت؛ اما حالا هیچ هویتی ندارد و اگر از آن‌ها پرسیده شود اهل کجایی؟ پاسخی ندارند! آخر نه جزو روستا هستند و نه جزو شهر.
اکنون گازرسانی به این منطقه یکی از دغدغه‌های مهم اهالی آن شده است و در حالی که حدود سیزده سال از گازرسانی به قاین و حدود سه سال از گازرسانی به روستای ابوالخیری می‌گذرد، اما ساکنان این منطقه به دلیل عدم‌قرارگرفتن در حریم مصوب روستا و شهر، از نعمت گاز بی‌بهره مانده‌اند. این موضوع علاوه بر عدم‌برخورداری از رفاه اجتماعی، اما برای یکی از ساکنان این منطقه به قیمت خیلی گزاف و غیرقابل جبرانی هم تمام شده است. خانواده‌ای که نوزادش را به سوز سرمای یک شب سیاه زمستان، از دست می‌دهد.
پیگیری برای حل مشکل مردم این منطقه را با گزارشی که یک ماه پیش با عنوان “ابوالخیری؛ طرد شده از قاین/ مردم با آتش و چوب زمستان را سپری کنند” در خاورستان منتشر کردیم، انجام دادیم و به دلیل حل‌نشدن مشکل، بار دیگر به آن می‌پردازیم.
وقتی مسئولان بهانه تراشی می‌کنند
یکی از اهالی منطقه ابوالخیری قاین در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، می‌گوید: بافت مسکونی‌ای که در آن قرار داریم در حاشیه بلوار شهید نوربخش قاین واقع شده است که در هنگام اجرای این بلوار، قسمتی از بافت مسکونی، تخریب شد و اهالی دوباره اقدام به ساخت و ساز کردند.
وی می‌افزاید: در این منطقه بخشی از بافت قدیمی و بخشی هم جدید است، اما اکنون مسئولان به بهانه ساخت و ساز غیرمجاز و اراضی باغی و همچنین قرارنگرفتن این بافت در طرح هادی روستا، از ارائه خدمات خودداری می‌کنند.
او معتقد است که در آخرین جلسه‌ای که چندی پیش در فرمانداری قاین برگزار شده است، ادارات گاز و جهاد کشاورزی برای ارائه خدمات قول همکاری دادند، اما دوباره و در روز بعد که به آن‌ها مراجعه شده، زیر قولشان زده و این موضوع را انکار کردند.
به گفته او باغ‌های این منطقه دیوارکشی و حصارکشی شده و کوچه‌ها مشخص است و قدمت بالای بافت این منطقه کاملا مبرهن است.
او این سوال برایش مطرح است که چگونه امکان ارائه خدمات آب و برق به ساکنان این بافت وجود دارد، اما در حالی که این منطقه مسکونی در فاصله کمی از شبکه گازرسانی قرار گرفته و با اجرای حدود ۴۰۰ متر شبکه، ساکنان از نعمت گاز برخوردار می‌شوند، مسئولان زیر بار نمی‌روند و بهانه‌تراشی می‌کنند.
او از شرایط سخت تأمین نفت و گاز کپسولی نیز گلایه دارد و سهمیه اختصاص داده شده را کافی نمی‌داند، که همین موضوع هم سبب شده تا اهالی مجبور باشند از جاهای دیگری نیازشان را تامین کنند.
مسئولان شدیدا کم‌کاری می‌کنند/ چرا مردم به‌جای برخورداری از گاز باید دنبال حواله نفت باشند؟
یکی دیگر از اهالی هم که دل پردردی از مسئولان شهرستان دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان می‌گوید: بارها برای پیگیری گاز این منطقه، به مسئولان مراجعه کرده‌ایم، اما متأسفانه جواب سربالا می‌دهند و شدیدا کم‌کاری می‌کنند.
او می‌پرسد: چطور دورترین روستاهای استان با حداقل جمعیت اکنون از نعمت گاز برخوردارند، اما ساکنان این منطقه در جوار شهر و شبکه گاز، باید از این نعمت بی‌نصیب بمانند.
وی می‌گوید: گناه مردم این منطقه چیست که جزو حریم روستا و جزو حریم شهر به حساب نمی‌آیند و در حالی که در نزدیکی خدمات قرار دارند، باید دنبال حواله نفت و کپسول گاز باشند؟
او می‌گوید: مدتی پیش و طی جلسه‌ای قرار شد که امتیاز گاز به صورت موقتی داده شود و از اهالی هم تعهد محضری گرفته شود، اما متاسفانه به این وعده هم عمل نشد.
او معتقد است که ساخت و سازهای غیرمجاز بهانه مسئولان برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت است، چطور این ساخت و سازها انجام شد و هیچ مسئولی جلوی آن را نگرفت؟
جواب فرماندار قاین
در این خصوص با فرماندار قاین تماس گرفته شد که وی با حالت بی‌اطلاعی از این موضوع، در همان لحظه با مدیر اداره گاز قاین تماس گرفت و موضوع را از او جویا شد و سپس از قول مدیر اداره گاز به خبرنگار خاورستان، منتقل کرد که چون ساخت و سازهای این منطقه غیرمجاز است، امکان برخورداری ساکنان این منطقه از شبکه گازرسانی وجود ندارد.
کریمی در پاسخ به این سوال خبرنگار خاورستان مبنی بر این‌که راهکار این مشکل چیست و برای حل آن باید چکار کرد؟ پاسخ داد: چون ساخت و ساز غیرمجاز است، نمی‌توان کاری کرد. نمی‌شود هر کس هرجا دلش خواست، ساخت و ساز غیرمجاز انجام دهد و بعد مسئولان خدمات و زیرساخت‌ها را به آن‌جا ببرند.
شرایط گازرسانی به ابوالخیری از زبان مدیرعامل شرکت گاز
محمود هاشمی مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی نیز در این خصوص، در پاسخ به سوال خبرنگار خاورستان گفته بود: بر اساس ضوابط و مقررات شرکت ملی گاز، ارائه خدمات گازرسانی به متقاضیان مستلزم قرارگرفتن محل مورد تقاضا در داخل محدوده خدمات شهری و طرح هادی در روستا، داشتن کاربری مسکونی، تطبیق نقشه طرح تفصیلی با وضع موجود، بازگشایی معابر از محل اجرای شبکه و ارائه نامه تأییدیه توسط شهرداری و در روستاها توسط بنیاد مسکن و بخشداری است.
وی تاکید کرده بود که گازرسانی به محله ابوالخیری شهر قاین منوط به این شرایط است که در صورت تأیید، در دستور کار شرکت گاز شهرستان قاین قرار خواهد گرفت.
به گزارش خاورستان، متأسفانه بارها مسئولان شهرستان و همچنین استان از جمله استاندار و دادستان سابق از منطقه ابوالخیری بازدید کردند و در خصوص گازرسانی به آن وعده‌هایی داده بودند که تاکنون محقق نشده است. اما اخیرا نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی، بر اساس پیگیری‌هایی که تاکنون داشته است، خبر خوشی برای مردم این منطقه و سایر مناطق مشابه دارد و از حل این مشکل خبر داده است.
وقتی رئیس اداره گاز زیر بار عمل به قانون نمی‌رود!
سلمان اسحاقی نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، می‌گوید: بر اساس قانون، افرادی که قبل از سال ۱۳۹۶ در این منطقه یا سایر مناطق، ساخت و ساز انجام داده‌اند و از امکانات آب و برق برخوردارند، می‌توانند از زیرساخت گاز نیز بهره‌مند شوند.
او به عدم‌همکاری رئیس اداره گاز قاین برای برخورداری مردم این مناطق از گاز اشاره و تصریح می‌کند: متأسفانه رئیس اداره گاز، برای این کار اراده‌ای نداشت و در حالی که چندین بار به او تذکر دادم که بر اساس قانون مردم این مناطق می‌توانند از گاز برخوردار شوند، اما او زیر بار نمی‌رفت و قبول نمی‌کرد. در این خصوص جلسه‌ای با حضور فرماندار، دادستان، رئیس جهادکشاورزی و شهردار قاین هم برگزار و صورتجلسه‌ای تنظیم شد، اما باز هم رئیس اداره گاز استنکاف کرد که دوباره این موضوع را با مدیرعامل شرکت گاز استان پیگیری کردم و او با گازرسانی به این مناطق موافقت کرد.
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: بر اساس پیگیری‌های انجام شده، قرار است منطقه ابوالخیری و چند منطقه دیگر که این مشکل را دارند، گازرسانی شود که در این خصوص حدود ۵۰ خانوار از نعمت گاز برخوردار خواهند شد.
ساخت‌وسازهای غیرمجاز؛ اتفاقی نامبارک جلوی چشم مسئولان
اسحاقی از مسئولان شهرستان گلایه‌مند است و می‌گوید: اگر قرار است با ساخت‌وساز غیرمجاز و غیرقانونی مخالفت کنیم، موضوعی که مطرح است این است که مگر می‌شود این نوع ساخت و سازها یکدفعه سر از زمین دربیاورد و ساخته شود؟ آیا این خانه‌ها مانند قارچ و یکباره روییده شده است؟ متأسفانه این اتفاق نامبارک جلوی چشم مسئولان رخ داده است.
وی تأکید می‌کند: مسئولان شهرستان مکلف هستند با افراد و مسئولانی که این ساخت و سازها را نادیده گرفتند و اجازه دادند تا ساخته شود، برخورد کنند.
به جای مقابله با مردم با مسئولان متخلف برخورد شود
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی به موضوعی دیگری هم که طی این جلسات مطرح شده، اشاره کرده و می‌گوید: در این خصوص نظر برخی از دوستان این بود که؛ خانه‌هایی که به صورت غیرمجاز در این محدوده یا سایر محدوده‌ها ساخته شده است، باید تعیین تکلیف و تخریب شود. اما بنده شدیدا با این تخریب مخالف هستم و تأکید می‌کنم که ابتدا باید با مسئولان متخلفی که در برهه‌ای از زمان اجازه ساخت و ساز این خانه‌ها را دادند یا بر تخلف انجام شده چشم بستند، برخورد شود.
اسحاقی این سوال را مطرح می‌کند: چگونه می‌شود افرادی را که اکنون چند سال از زندگی آن‌ها در این خانه‌ها می‌گذرد، را بی‌خانمان کرد؟ به‌خصوص در شرایط اقتصادی و معیشتی فعلی که بسیاری از خانواده‌ها را مورد آسیب قرار داده و از طرف دیگر هم با افزایش چشمگیر قیمت املاک، دیگر صاحبخانه شدن کار راحتی نیست.
او معتقد است؛ این منطقه چه روستا بوده یا نبوده، چه الحاق شده یا نشده، اما موضوع مهمی که وجود دارد، این است که این ساخت و سازها یکباره ایجاد نشده و حالا هم که چند سال از زندگی مردم در این خانه‌ها می‌گذرد، کسی حق ندارد با مردم مقابله کند، بلکه باید با مسئولان متخلف برخورد شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا