برای رسیدن به قله های پیشرفت هیچ گاه دیر نیست

به گزارش نسیم قائن ، محسن قطبی سال ۶۲ در اسفدن متولد شد و درحال حاضر ساکن مشهد می باشد.
دوران کودکی و تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش سپری کرد و تحصیلات راهنمایی و دبیرستان را در مدرسه نمونه دولتی قاین به پایان رساند.او سال ۸۰ در رشته برق قدرت دانشگاه زابل پذیرفته شد ولی در بهمن همان سال با قبولی در رشته تربیت بدنی نیمه متمرکز تربیت معلم راهی مشهد شد و دوره کاردانی و کارشناسی را در مرکز تربیت معلم شهید بهشتی گذراند و تابستان ۹۰ در رشته کارشناسی ارشد رفتار حرکتی از دانشگاه شهید بهشتی تهران دانش آموخته شد. در بهمن ماه ۹۰ با رتبه ۱ به دانشگاه فردوسی معرفی و در دوره دکترای تخصصی رفتار حرکتی پذیرفته شد.
این جوان اسفدنی موفق شد با راهنمایی های دکتر بهروز عبدلی و دکتر علیرضا فارسی اعضای گروه رفتار حرکتی دانشگاه شهید بهشتی تهران و همکاری حسام رمضان زاده دست به اختراع دستگاهی به نام زمان بندی پیش بین انطباقی بزند و آن را در اداره کل مالکیت صنعتی سازمان ثبت اختراعات کشور به ثبت برساند.
وی درباره این اختراع و اهدافی که با انجام آن پیگیری می شد، گفت: این اختراع به نام دستگاه زمان بندی پیش بین انطباقی در دانشگاه شهید بهشتی تهران و در گروه رفتار حرکتی طراحی و ساخته شد. این طرح به دنبال طراحی و ساخت نرم افزاری بود که ابعاد مختلف تکالیف مربوط به پیش بینی را مد نظر قرار دهد و انجام بسیاری از تحقیقات بدیع و نو را در این حیطه ممکن و آسان می سازد.
وی افزود: ساخت دستگاه جدید توانست در بسیاری از زمینه ها از جمله نوع پاسخ حرکتی، سیستم های مختلف بینایی کشف حرکت، تأکید بر ادراک یا ادراک- حرکت در بهبود توانایی پیش بینی، شیوه های مختلف سازماندهی تمرین (تصویرسازی، فشرده و فاصله ای) نشانه های مختلف قبل از شروع پاسخ، آماده سازی حرکت و… اطلاعات زیادی در دسترس قرار دهد. در نهایت یکی از مزیت های بسیار خوب این دستگاه سهولت در استفاده از آن در هر زمان و مکانی است که برای اولین بار در کشور طراحی و ساخته شده است.
به گفته وی، این طرح در پاییز سال ۸۸ شروع شد و پایان سال ۸۹ به ثبت رسید.
«محسن قطبی» در ادامه با بیان این که این دستگاه در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری طراحی و ساخته شد، گفت: همه مراحل کار در آزمایشگاه گروه رفتار حرکتی دانشگاه شهید بهشتی تهران به پایان رسید و تولید انبوه آن نیز توسط گروه طراحان یکی از شرکت ها در دستور کار قرار گرفت.
از این دستگاه می توان در مراکز تحقیقاتی رفتار حرکتی، راهنمایی و رانندگی، روانشناسی ورزش، استعدادیابی ورزش و… استفاده کرد.
وی از دیگر فعالیت های خود به طراحی و ساخت دستگاه ادراک عمیق، رنگ و شکل اشاره کرد و گفت هم اکنون بیش از ده دانشگاه در داخل کشور از این دو ابزار برای تحقیقات استفاده می کنند. همچنین تألیف کتاب بیومکانیک ورزشی (درسنامه و تست) و ترجمه کتاب روانشناسی برای فوتبال و ترجمه کتاب همکوشی (در مرحله ویرایش نهایی) از دیگر کارهایی است که انجام داده ام و انشاء الله به زودی مراحل نهایی و ثبت ۳ دستگاه جدید ارزیابی و اندازه گیری در حیطه رفتار حرکتی را به اتمام می رسانم. این جوان مخترع که به عنوان دبیر در آموزش و پرورش ناحیه ۶ مشهد مقدس در حال خدمت است دلیل موفقیتش در کار را وجود امکانات و حمایت استادان و پشتکار دانست و ادامه داد: خانواده ام نیز مشوق و حامی اصلی در عرصه تحصیل و اختراعم بودند.
این جوان به هم سن و سالان خود توصیه کرد اوقات فراغت خود را به مطالعه کتب و انجام فعالیت های مفید در حیطه کاری خود اختصاص دهند و به این نکته توجه داشته باشند
وی درادامه دغدغه اصلی خود را چاره اندیشی برای کمبودها و امکانات مورد نیاز و همچنین طراحی و ساخت نرم افزار و سخت افزار برای پاسخ گویی به مسائل و نیازهای جامعه هدف عنوان کرد .
سخن آخر: می توان رسید اگر بخواهیم برای رسیدن به قله های پیشرفت هیچ گاه دیر نیست .
این جوان اسفدنی در مسیر دستیابی به این مهم، افتخاراتی را کسب نموده است که به بخشی از آنها اشاره می شود:
– معلم نمونه منطقه ای در سال ۹۳ مشهد مقدس
– چاپ بیش از ده مقاله علمی پژوهشی در نشریات علمی داخل و خارج از کشور
– شرکت در همایش های ملی و ارائه مقاله
– کسب عنوان قهرمانی مسابقات هندبال مراکز تربیت معلم کشور – مشهد- ۸۷
– کسب عنوان نایب قهرمانی مسابقات بسکتبال منطقه ۲ کشوری – قم ۸۲
– کسب مقام سوم بسکتبال کشور در تبریز ۸۲
– چندین مقام قهرمانی در رده شهرستان و دانشگاهی در رشته های مختف ورزشی
– داور شطرنج، هندبال، بدمینتون
– مربی فوتبال
منبع:اسفدن خبر