امکانات موجود اتش نشانی قاین نیازامروز شهر را جواب نمی دهد

به گزارش نسیم قائن ، به مناسبت روز آتش نشان بر آن شدیم تا با آقای فتاح مسئول دایره اتش نشانی خدمات ایمنی شهرداری قاین گفتگویی در خصوص دایره آتش نشانی داشته باشیم.
فتاح در ابتدا گفت: ۱۲سال سابقه کار در اتش نشانی را دارم و از همان ابتدا به عنوان نیروی آتش نشانی به کار گیری شدم و۵ سال است که مسئولیت آتش نشانی شهرستان قاین را برعهده دارم.
همکارانم آنچه در توان دارند برای خدمت به مردم به کار می گیرند
فتاح در خصوص نیروهای شاغل در ایستگاه آتش نشانی گفت: ۱۲نیرو که ۳نفر در مرکز پیام و مسئول ارتباطات و۹نفر عملیاتی هستند درآتش نشانی شهر قاین فعالیت دارند و به صورت شبانه روزی مشغول خدمت می باشند. و درطول مدت خدمتم در آتش نشانی تلاش همکارانم را دیده ام که آنچه درتوان دارند را برای خدمت به مردم به کار می گیرند .
وی در زمینه تخصص نیروهای آتش نشانی قاین گفت: کار آتش نشانی ۲مقوله دارد یکی بحث تخصصی اطفاء حریق است ودیگری هم بحث تخصصی امداد ونجات ودرشهرهای بزرگ این امر وجود دارد ویک نفر هم نمی تواند همه تخصص ها را باهمدیگر داشته باشد واینکه متخصص یک کار باشید بایستی حرفه ای هم کار شود .
وی در خصوص کارهای امدادی به خصوص امداد کوهستان گفت: درصورت بروز هم چنین حوادثی از گروههای سنگ نوردی و صخره نوردی شهرستان که به صورت افتخاری با آتش نشانی قاین همکاری دارند استفاده می شود.
وی افزود تعدادی از نیروهای ما نیز در کلاس های آموزشی صخره نوردی در شهرستان شرکت دارند تا دراین زمینه هم بتوانند تجربیاتی را کسب نمایند.
امکانات موجود اتش نشانی قاین نیازامروز شهر را جواب نمی دهد.
ایستگاه اتش نشانی قاین دارای ۲دستگاه خودرو نیمه سنگین،۲نیسان سبک،۱بالابر،ادستگاه پیکاب امداد ونجات وتجهیزات آتش نشانی است و با ت.جه به اینکه به صورت میانگین در هرماه حداقل ۲۴عملیات توسط نیروهای آتـش نشانی انجام می شود، می توان گفت امکانات فوق ۶۰% تجهیزات ما را بیشتر تأمین نمی کند.
وی بیان داشت با وجود اینکه فقط یک ایستگاه اتش نشانی در شهرقاین دایر می باشد وبا توجه به گسترش شهر و پراگندگی جمعیتی نیاز به ایجاد ایستگاههای دیگری وجود دارد وبا وجود تلاشهایی که مسئولین شهرستان در خصوص تجهیز ایستگاه اتش نشان قاین داشته ودارند وتجهیزات زیادی نیز در طی سال های اخیر خریداری شده است اما نیاز شهرستان می طلبد که وسایل وتجهیزات جدید تر وبیشتر به ایستگاه اتش نشانی شهر قاین تعلق گیرد.
وی افزود: در حال حاضر در خصوص تجهیزات ایستگاه آتش نشانی در قاین پیگیر تجهیز یک دستگاه ایسوزو وپیش رو آتش نشانی هستیم و بایستی نسبت به تأمین یک دستگاه کامیون با قابلیت حمل ۱۰هزار لیتر آب با تجهیزات آتش نشانی نیز اقدام گردد
وی در خصوص بالابر اتش نشانی قاین گفت: این بالابر ۲سال پیش خریداری شده وظرفیت جابه جایی ۲۰۰کیلورا بیشتر ندارد هرچند این بالابر قابلیت پمپاژ آب را تا ارتفاع ۱۸متری دارد، اما با توجه به ساخت وسازهایی که در حال حاضر درشهرستان انجام می شود نیاز به بالابر نردبانی بیشتر احساس می شود.
وجدان یک اتش نشان هم هیچگاه اجازه نمی دهد که با تجهیزات کم و ناقص برای نجات جان افراد اقدام نماید
فتاح در خصوص چک شدن وسایل و تجهیزات ایستگاه آتش نشانی گفت: وظیفه هر آتش نشان است که در زمان تحویل پست وسایل را چک کرده و تحویل دهد و تست شیلنگ ها هرچند مدت یکبار انجام می شود واما اینکه بعضی مواقع مردم در عملیاتهایی که انجام می دهیم اعلام کردهاند شیلنگ پارگی داشته است من قبول دارم اما این پارگی از اول نبوده است و معمولا در مسیری که خدمات رسانی انجام می شود به دلیل برخورد با لبه های پله ها ممکن است این اتفاق بیفتد ولی اینکه ازبدو رسیدن به محل حادثه تجهیزات ما مشکل دارد یا ماشین ها آب ندارد را هیچگاه قبول نداریم و وجدان یک اتش نشان هم هیچگاه اجازه نمی دهد که با تجهیزات کم و ناقص برای نجات جان افراد اقدام نماید. وی در خصوص برخی از حاشیه هایی که در زمان وقوع حوادث بیان می شود گفت: من این موارد را درشهر خودم بیان می کنم اینکه عده ای از همشهریانمان ادعا می کنند که ماشین آتش نشانی آب ندارد به هیچ وجه اینگونه نیست چرا که ماشین ها مشخص واز لحاظ تامین آب هم مشکلی نداریم شما اینگونه تصور کنید که وقتی در آتش نشانی آب نداشته باشید همانند سربازی است که لب مرز اسلحه اش بدون تیر باشد.
استاندارد رسیدن به محل حادثه را درشهرقاین۳تا۵دقیقه است
مسئول اتش نشانی قاین استاندارد رسیدن به محل حادثه را درشهرقاین۳تا۵دقیقه اعلام کرد وافزود باتوجه به مسافت محل حادثه این متغیر است اما در داخل حوزه شهری میانگین ۳تا۵دقیقه است به شرط اینکه مردم هم در هنگام حادثه همکاری داشته ودر مسیرهای ماموریت با مامورین آتش نشانی همکاری نمایند. لازم است شهروندان گرامی در هنگام وقوع حادثه ضمن خونسردی خویش با شماره ۱۲۵ تماس حاصل نموده و آدرس دقیق محل وقوع حادثه را بر اساس تابلوهای خیابانها اعلام کنند .
وی در خصوص وسعت شهر افزود: هرچند مامورین ما در منازل خود هم حالت آنکال هستندودر هرلحظه به گوش هستند اما تراکم جمعیتی شهرستان با این یک ایستگاه جواب داده نمی شود و نیازمند توجه مسئولین شهرستانی و استانی است .
ایجاد ایستگاه در فاز ۴ یا منطقه مسکونی غدیر
وی در خصوص ایجاد ایستگاه در فاز ۴یا منطقه مسکونی غدیر قاین گفت: رایزنی های زیادی از طریق شهرداری وشورای محترم اسلامی شهر انجام شده ومقررشده است ساختمان توسط هیئت امنای مجتمع تامین وتجهیزات ایستگاه توسط شهرداری ، که تاکنون اقدام مثبتی صورت نگرفته است.
برای فرد حادثه دیده و اطرافیان هریک دقیقه به منزله یک ساعت است
فتاح در خصوص تاخیراتی که برخی از مردم شهرستان بیان می کنند که آتش نشانی دیر در محل حادثه حاضر می شود گفت: براساس تایمی هایی که از زنگ زدن تا رسیدن به محل حادثه داریم وساعت مشخص است اما اینکه برخی ادعا می کنند نیم ساعت یا بیشتر وکمتر طول کشیده است برای فرد حادثه دیده به همین صورت است چرا که برای آنها با توجه به حادثه پیش آمده و شرایط روحی برایشان هریک دقیقه شاید یک ساعت هم بگذرد اما خوشبختانه درتایم های زمانی در مسیر های داخل شهر بین ۳تا۵دقیقه است البته این به فاصله محل حادثه تا ایستگاه هم بستگی دارد.
۷۵۰۰مورد مزاحمت تلفنی
فتاح همچنین باتوجه به ۷۵۰۰ مورد مزاحمت تلفنی، با گلایه از افراد مزاحم گفت که متاسفانه تماس هاس زیادی با ۱۲۵گرفته و شماره را مشغول می کنند، که با توجه به محدودیت خطوط ۱۲۵، امکان دارد که همان لحظه اتفاقی بیفتد وشماره اشغال باشد.
تامین آب ماشین آتش نشانی با آب شرب
فتاح در پاسخ به این سوال که آیا برای تامین آب ماشین های آتش نشانی از آب غیر شرب استفاده می شود گفت: آب غیر شرب با توجه به شوری و املاح زیاد قابلیت استفاده در ماشین های آتش نشانی راندارد چرا که به مرور زمان به دستگاه آسیب می رساند ولذا از آب شرب استفاده می شود وهزینه این آب هم پرداخت می شود.
به محض فراخوانی جهت کمک به همنوعان درمحل حادثه حاضر می شویم
فتاح درپاسخ به سوال خبرنگار ما درخصوص اینکه اگر همزمان چند حادثه در شهر رخ دهد به چه صورت عمل می شود گفت:همان طوری که قبلا گفتم نیروهای ما به صورت آنکال هستندوبه محض بروز حوادث بزرگ فراخوانی شده ودر محل حادثه حاضر می شوند وبایداین نکته را هم یاد آوری کنم که گاهی مواقع ممکن است همکاران ما در آنِ واحد امکان دسترسی به لباس نداشته باشند وهرچند از نظر ایمنی هم ممکن است کار درستی نباشد اما به محض فراخوانی با همان لباس شخصی وبا وسیله نقلیه خود جهت کمک به همنوعانشان و با فداکاری درمحل حادثه حاضر می شوند.
کار آتش نشانی یک کار سخت وزیان آور وپراسترس
وی کار آتش نشانی را یک کار سخت وزیان آور وپراسترس دانست وگفت برعکس شهرهایی که کار زیاد است اما در شهر ما میزان کارکمتر اما استرس بسیار زیاد است چراکه وجود فقط یک ایستگاه آتش نشانی همیشه این دغدغه را درمسئولین امر به وجود آورده است که اگر خدایی نکرده حادثه ای بزرگ رخ دهد چگونه می توانیم جوابگو باشیم وما این موارد را هم داشته ایم که در یک شب همزمان۵حادثه از گیرکردن در آسانسور تا قطع برق شهر داشته ایم وبا اینکه نه من ونه بسیاری از همکارانم شیفت نبودیم اما در محل حوادث حاضر شده ایم وحاضر شدن ما با گریه همسر وفرزندانمان بوده است چراکه تاریکی محض در شهر حاکم بود وماهم خانواده هایمان را به امان خدا گذاشته وبرای انجام وظیفه مان وتعهد کاری در محل حادثه حاضر شده ایم .پس کار آتش نشان واسترس فقط برای خودش نیست خانواده ها هم از این استرس واضطراب برخوردارهستند وبخصوص در شهر های کوچک که تعداد نیروها هم کم است.
وقتی از آقای فتاح می خواهیم که یکی از خاطراتش را برای خوانندگان ما بیان کنند اینگونه سخن گفت: آنچه در طول خدمتم دیدم خاطره نوجوان چوپانی که فدای یک گنجشک شده بود را ازیاد نخواهم برد .
در یکی از عملیاتها از باصحنه ای مواجه شدم که خیلی برایم غم انگیز بود.نوجوان ۱۲ساله ای که به کار چوپانی در اطراف قاین مشغول بود وبرای گرفتن یک گنجشک به داخل قناتی با عمق ۳۰متر سقوط می کند وقتی به داخل چاه رفتم انچه دیدم بغض در گلویم پیچید .گنجشک برروی سینه این پسر بچه نشسته بود ومرگ این نوجوان را تماشا می کرد واین نوجوان فدای یک گنجشک شد.