استاندار خراسان جنوبی نسبت به مدیریت های فاقد پشتوانه انتقاد کرد

به گزارش نسیم قائن ، ‘وجه اله خدمتگزار’ روز سه شنبه در دومین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خراسان جنوبی افزود: وقتی مجلس بودجه مدیریت بحران تصویب می کند اما در عمل تخصیص نمی یابد، چگونه می توان از مدیران مربوطه انتظار اعمال مدیریت بحران به نحو مطلوب را داشت.
وی گفت: در حالی که از ۳۴ حادثه در کشور، ۲۶ مورد آن مربوط به این استان است اما به عنوان سومین استان پهناور کشور متاسفانه هنوز از یک بالگرد اختصاصی در بحث مدیریت بحران برخوردار نیست که این امر قطعا در ارایه خدمات لازم به حادثه دیدگان می تواند آثار منفی به دنبال داشته باشد.
خدمتگزار افزود: هنوز تامین آب ۴۵۰ روستای استان با تانکر صورت می گیرد و با توجه به طولانی شدن این خشکسالی ها راه های برون رفت از این مشکل شناسایی شده که امیدواریم امکانات و اعتبارات لازم برای اجرای این برنامه ها در اختیار استان و دستگاه های متولی این امر از جمله جهاد کشاورزی قرار گیرد.
وی گفت: با توجه به وضعیت فعلی خصوصا در روستاهای مرزی باید حداقل های معیشت برای مرزنشینان و روستاییان در این منطقه فراهم شود تا از مهاجرت آنها به شهرها و ایجاد حاشینه نشینی جلوگیری شود.
خدمتگزار همچنین بیمه محصولات کشاورزی را در زمان بروز حوادث مورد تاکید قرار داد.
رییس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: ۳۵ درصد اشتغال استان به کشاورزی اختصاص دارد و ارزش افزوده بخش کشاورزی استان ۲۳٫۴۵ درصد می باشد.
ˈهاشم ولی پورˈ افزود: سطح زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی استان به بیش از ۱۸۹ هزار هکتار و تولید آن به ۷۹۵ هزار تن می رسد.
وی گفت: زنجیره کامل تولید مرغ گوشتی از تولید تخم مرغ نطفه دار تا کشتار و بسته بندی انواع مرغ گوشتی (گوشت سفید) با ظرفیت تولید سالیانه حدود ۴۳۰۰۰ تن گوشت سفید و ۵۵۹ واحد مرغداری گوشتی از دیگر مزایای تولید محصولات پروتئینی در استان به حساب می آید.
وی با بیان اینکه استان آب مورد نیاز خود را از حدود ۱۱ هزار و ۷۴۰ منبع آبی در سطح استان تامین می کند. گفت: بیش از ۹۶ درصد کل مساحت استان عرصه های طبیعی و آبخیزداری است.
ولی پور یاد آور شد: خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور به حساب می آید و در عین حال حدود ۶۸۲ هزار و ۱۰۰ تن در شرایط نرمال علوفه از مراتع تولید می شود.
به گفته وی، عشایر حدود ۱۳ درصد جمعیت استان را شامل می شود که در مناطق مرزی و در حاشیه بیابان استان ساکن می باشند.
ولی پور در ادامه به چالش های پیش روی بخش کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: خشکسالی، محدودیت منابع آبی و خرده مالکی سه چالش عمده است.
وی گفت: در حالی که شاخص بهره وری طی سال های ۸۳ تا ۹۰ در کشور بین ۲٫۶۲ تا ۲٫۸۸ بود، این رقم در استان ما ۲٫۳۵ تا ۲٫۸۵ بوده که این ارقام نشان دهنده فاصله بسیار نزدیک بین این خطه و میانگین کشوری است.
ولی پور میانگین بارش نزولات جوی از سال ۹۲ تا پایان فروردین امسال را ۱۰۶٫۵ میلیمتر عنوان کرد و افزود: از مجموع ۱۱ شهرستان استان، ۹ شهرستان به طور جدی درگیر خشکسالی هستند
منبع:ایرنا