سیاسی

از شورای اسلامی شهر چه میخواهیم؟

شهروند قاینی با ارسال یادداشتی به پایگاه خبری نسیم قائن نوشت:
آنچه که در اذهان عمومی مردم یک جامعه شهری مجسم شده از شورا و وظایف آن در انتخاب یک فرد به عنوان شهردار خلاصه می‌شود، فارغ از اینکه دامنه و وظایف شورای شهر بسیار فراتر از این مقوله می‌باشد لذا از آنجایی که بسیاری از وظایف این نهاد بر خواسته از آراء مردم بی اطلاع و کم اطلاع می‌باشند به همان انتخاب شهردار اکتفا می‌کنند و مطالبه گری در همان حد بسیار ناچیز مغفول می‌ماند.
به همین منظور نیاز بسیار جدی در این حوزه احساس میشود و انتظار است از نشریات و اهالی رسانه منطقه در این خصوص بیشتر آگاهی بخشی برای جامعه فراهم آورند تا در انتخاب افراد و متخصصین برای واگذاری سکان وسیع الطیف عمران و‌توسعه شهری و منطقه با دقت بیشتر و حساسیت بالاتری مبادرت به انتخاب افراد کنند.
همانطور که همگان میدانند وجود زیر ساخت ها و امکانات و مراکز مهمی که نیاز های اولیه یک جامعه را باید تامین کند بدون شک باید از مجرای پیگیری شورا با جدیت دنبال شود.
در وظایف اولیه این نهاد به صراحت عنوان شده که اعضا شورا باید در بررسی و شناخت کمبودها و نیازهای و نارسایی های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه خود،جهت تهیه راهکار و ارائه طرحهای اصلاحی و مربوطه برای بر طرف کردن موانع این خواسته ها، راه حل های کاربردی به مقامات مسئول ارائه کنند.
با توجه به همین یک بند از قانون و وظایف شورا میتوانیم به اهمیت فوق‌العاده‌ و چرای توسعه نیافتگی حداقل در شهرستان قاینات پی ببریم، سوالاتی که در هنگام بحران و مشکلات ایجاد شده در شرایط خاص بوجود می آیدو بیشتر از همیشه نقش برجسته اذهان دغدغه مندان می‌شود.
نص صریح و موکد در بندهای بعدی وظایف شورا به صراحت عنوان شده نظارت بر امور بهداشت حوزه شهر اشاره می کند
امروزه سراسر دنیا شدیدا با بیماری نو ظهور کرونادست و پنجه نرم می‌کنند و خوشابحال آن جامعه‌ای که حداقل دغدغه و نگرانی که برایش فراهم نمی‌شود وجود امکانات و مراکز مجهز بهداشتی و درمانی است.
سوالی که باید پرسید این است که چرا طی این سالها و علی الخصوص کسانی که خود را ناسیونالیست قلمداد می‌کردند در این حوزه حساس و خطیر اقدامی نکردند؟مگر غیر این است که همین افراد ساکن همین شهرو دیار هستندو از وجود مراکز متعدد در این شهر منتفع میشدند؟میبینیم که شهرهای همجوار حداقل در دوران کرونا نگران کمبود امکانات نیستند ولی افسوس که این شهر از همه لحاظ باید نگرانی داشته باشد برای مبحث درمان و بهداشت سوالی که مختص همین شورا می‌باشد چرا خواسته به حقی که سالها مردم بر آن پا فشاری داشتند با پیگیری مسئولین به نتیجه رسیده بود به باد فنا می‌رود؟ چرا شهردار دست نشانده وقت با زمینی که به شبکه بهداشت برای ساخت بیمارستان دوم قاین واگذار شده بود،مخالفت می‌کند و عملا بیمارستان دوم را خط بطلان بر آن می‌کشد؟آیا نباید اعضا محترم برای این مهم پاسخگو باشند؟
آیا طی این دوره که بسیار مدعی و‌ دلسوز توسعه شهری می‌باشند اقدامی در خصوص رفع کمبودهای فرهنگی و آموزشی شده است؟چه دستاورد حداقلی برای آموزش در جهت پیشگیری و ارائه راهکار بر اساس نیازهای موجود جامعه صورت گرفته است؟
در بخشی از وظایف شورا لحاظ شده نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا و طرحهای مصوب در امور شهرداری، آیا شورا براساس نیازی که محرز و مشهود است و جز خواسته‌های هر شهروندی است مصوبه ای جهت توسعه امکانات تفریحی و فضاهای سبز سطح شهر داشته که در جهت اجرای صحیح و درست آن نظارت داشته باشد ؟
شهری که مرکز شاهراه دو گمرک شرق،در مرکز خط الراس کریدور ترانزیت شرق قرار گرفته، شهری که هر روز زمزمه های استقرار نیروی‌های نظامی در شهرستان پر رنگ می‌شود نباید حداقل مکان های در خور شأن طراحی و اجرا شود؟آیا مردم این شهر نباید از تلطیف و هوای پاک مضاعف که از بابت ایجاد این اماکن می‌تواند فراهم شود اقدام ورزیده است؟
بند چهار وظایف شورا آمده است همکاری با مسئولین اجرایی و نهادها و سازمان های مملکتی در زمینه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و عمرانی بنا به خواست آنها سوالی که مطرح است چرا شهردار وقت با سازمان تامین اجتماعی جهت ساخت پلی کلینیک که به درخواست آن نهاد بوده مخالفت می‌کند؟؟
از هر لحاظ بخواهیم به این پروژه بر باد رفته نگاه کنیم هم جنبه عمرانی و هم اجتماعی و هم فرهنگی در آن جای گرفته بود و می‌توانست منافع مردم را در بر گیرد آیا نباید شورا در این خصوص از شهردار وقت مطالبه گری میکرد؟
آیا در بخشی‌ که عنوان شده همکاری با نهادهای دولتی صورت پذیرد نباید از بین بردن مهمترین اثر تاریخی شرق کشور را لحاظ می‌کردند و‌ مانع از تخریب محوطه شهر قدیم قاین می شدند؟گویا در این مبحث دستورات از خارج مجموعه شورا به آقایان دیکته می‌شده و چاره‌ای جز اجرا نداشته اند؟نباید برای این خسارت مهم فرهنگی و تاریخی شهردار سابق و مسببین این رخداد زننده پاسخگو باشند؟
در بند بیست و سه وظایف شوراعنوان شده که نظارت بر اجرای طرح‌های مربوط به ایجاد توسعه معابر،خیابانها،میادین و فضاهای سبز و تاسیسات عمومی بر طبق مقررات موضوعه
آیا نباید برای بلواری (بلوار امام رضا(ع)) که مثلا جز افتخارات انگشت شمار اعضاء شورا می‌باشد نظارت بیشتری صورت می‌گرفت؟احداث میادین غالبا جهت زیباسازی تنها نبوده و مهمترین جنبه آن کاستن از سرعت وسایل نقلیه جهت تسریع در امر عبور و مرور می‌باشد کدام یک از این میادین دارای استاندارد لازم بوده و‌ اگر در این زمینه افراد حاضر از علم و دانش کافی برخوردار نبوده اند چرا از وجود افراد متخصص بهره نبرده اند؟
و اما مهمترین وظیفه شورا که کاملا برای مردم نا آشنا می باشد ارائه صورت بودجه و هزینه‌های صورت گرفته طی یک‌ سال مالی برای عموم می باشد چرا آقایانی که ادعای مطالبه گری می‌کنند و همیشه ورد زبانشان است که مردم مطالبه گر باشند همین یک خواسته را جامه عمل‌ نمی پوشانند؟آیا نباید مردمی که عوارض عمران و‌ نوسازی و ‌سایر پرداختی های مرتبط به حساب شهرداری واریز می‌کنند بدانند این درآمدها در چه‌ بخشی هزینه شده و این هزینه کرد چه دستاوردی برای شهروندان داشته است؟
این کوتاه مطالب فقط و فقط جنبه جوشش مطالبه حقوق حقه را بدنبال داشته و لازم است در اینباره بیشتر بحث شود.لذا هر چه از این موارد بیشتر بازگو شود در آینده شاهد آن خواهیم بود که افراد غیر متخصص کمتر در این ارکان های حساس ورود کنند و باعث خسارت های جبران ناپذیر شوند.امید است همه شهروندان محترم بیشتر از همیشه خواسته‌های خود را که توسط این دست افراد ضایع میشود پیگیری کنند
نویسنده:مسعود صمدی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا