سیاسی

اثرات ماهواره

به گزارش نسیم قائن ، جذابیت و شبکه های مختلف و متنوع و فراوان ماهواره ای باعث می شود که مخاطبان به سمت آن کشیده شده و بدون توجه به حاشیه ها و عوارض این اقدام،پای برنامه های ماهواره ای بنشینند و تماشا کنند.
ادعا و بهانه خیلی از تماشاگران ماهواره این است که برنامه های رسانه ملی ، جذاب نیست و یا اینکه ما از برنامه های ماهواره، استفاده خوب و مفید می کنیم.
البته خدا را شکر شبکه های دیجیتال و متنوع رسانه ملی ایران؛ سطح کمی و کیفی رسانه ای ما را تا حد بسیار زیادی بهبود و ارتقاء داده است و می توان امیدوار بود که در آینده ای نزدیک،رسانه ملی جمهوری اسلامی ایران به عنوان « رسانه برتر » منطقه و جهان اسلام تبدیل شود.
به اعتقاد نگارنده،حُسن و مزیت عمده اینگونه شبکه ها و برنامه های خارجی، آشنایی با فرهنگ و زبان کشورها و ملل مختلف دنیاست که البته متٲسفانه به دلیل آشنایی کم ایرانیان با تکلم به زبانهای غیرفارسی و بیگانه؛این امر( استفاده مفید از این برنامه ها ) خیلی کم و به ندرت اتفاق می افتد.
بنابراین باید اذعان کرد که نتایج منفی و اثرات مخرب ماهواره بیشتر از نتایج مفید و مثبت آن است.
تماشای برنامه های ماهواره ای ، به شدت فرهنگ بومی و مذهبی ایرانی- اسلامی ما را تحت تاثیر قرار می دهد و نوعی سردرگمی فرهنگی و بی هویتی را در بیننده ایجاد می کند به طوری که فرد ممکن است کم کم از زندگی و کشور و مملکت و فرهنگ خودش،فاصله گرفته و یا جدا گشته و به خودباختگی و غرب گرایی و غرب زدگی برسد.
به علاوه به علت وجود نداشتن قوانین و قید و بندهای مذهبی و قانونی؛فیلم و سریال ها و برنامه های ماهواره ای ، روابط بی حد و مرز و بی قید و بند خارج از چارچوب خانوادگی و شرعی و عرفی را ترویج و تبلیغ می کنند و به اشاعه آزادی از نوع غربی یعنی روابط و زندگی بی بند و بار و لاابالیگری ، دامن می زنند
چه بسیار خانواده هایی که به ویژه در عنفوان و ابتدای جوانی و نوپایی،تحت تٲثیر همین هجمه تبلیغات منفی و زیان بار ؛ از هم پاشیده و به طلاق و جدایی کشیده شده است،به طوریکه امروز؛ عنوان « طلاق های ماهواره ای » موضوع چندان ناآشنا و مبهمی نیست.
به اضافه، برنامه های ماهواره ای چون اغلب تحت نظارت و تولید و پخش کشورهای غیراسلامی ( شرقی و غربی) قرار دارد؛ سبک زندگی و سبک پوشش غیر اسلامی آنها را تبلیغ و ترویج می نماید که این خود به مُدگرایی و غرب و شرق گرایی و از خود بیگانگی فرهنگی و هویتی بیشتری منجر می شود،زیرا تولید کنندگان و گردانندگان اینگونه شبکه ها ؛ به طور حساب شده ای روی تغییر فرهنگ و باورهای کشورهای مسلمان و به ویژه در مورد ایران اسلامی،برنامه ریزی ها و حساب ویژه ای باز میکنند و باز علی الخصوص « نوجوانان و جوانان »جزو اهداف اصلی و مخاطبان هدف آنان محسوب می شوند.
با این آرزو که در استفاده از فناوری ها و ابزارهای نوین و روز دنیا،در کشور و منطقه مان با دقت و حساب و کتاب و دوراندیشی بیشتری عمل کنیم و در این زمینه – که با آینده ما و به خصوص روح فرزندان ما و آینده سازان این سرزمین سر و کار دارد – عالمانه تر و آگاهانه تر و خردمندانه تر تصمیم بگیریم و برنامه ریزی کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا